Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Népművészet a plébánián
Megnyílt a Népi Díszítők Alkotó Körének újabb kiállítása. Fotó: Németh Péter

Népművészet a plébánián

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproni Népi Díszítők Alkotó Körének újabb kiállítása nyílt meg Sopronban, a Szent Imre-plébánia aulájában.

A Pedagó­­gusok Soproni Művelődési Há­­zá­­ért Alapítvány Népi Díszítő Al­­­­­­ko­­­­tó Körének tagjai az autentikus népművészet képviselői, akik küldetést teljesítenek azzal, hogy az eredeti motívumokat továbbörökítik. Több jellegzetes Kárpát-medencei magyar tájegység motívumkincse jelenik meg az alkotásokon.

A plébánia nevében Kálmán Im­­­­re plébános köszöntötte a megjelenteket, a kiállítást dr. Var­­ga Mária nyitotta meg, egyenként is méltatva a tájegységekre jellemző motívumkincs gazdagságát, ki­­e­­melve a höveji hímzést, amely szintén meghonosodott a soproni hímzők körében. A népi díszítők értéket és közösséget teremtő tevékenységét Sopron városa is tá­­mogatja, amelynek képviseletében Tóth Éva, a Jereván-lakótelep telepü­lésrészi önkormányzatának el­­nöke is jelen volt a megnyitón.

A tárlata Szent Imre-plébánia aulájában május 18-ig, szerdán 9–12 óra, csütörtökön pedig 15–18 óra kö­­zött tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek

Megújult soproni óvodák

Megújult soproni óvodák

2017. 09. 19. | Munkatársunktól

A közelmúltban a Bánfalvi és a Hermann Alice Óvodában is befejeződtek a felújítási munkálatok. A nyár elején pedig a Jereván-lakótelepi kék óvodát korszerűsítették, így otthonosabb lett és energiatakarékos.