Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagycsaládosok
A nagycsaládosok a téli szünet első napján közös örömkorcsolyázáson vettek részt.

Kultúra, sport, egészség - Civil szervezetek Sopronért

Nagycsaládosok

| Köves Andrea | Városi hírek

Az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése – ezek a célkitűzései a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesületének.

– Térségünk nagycsaládosait fogjuk össze, elsősorban közös programok, találkozások szervezésével – mesélte Kárpáti Béla, a tagegyesület elnöke, aki feleségével együtt négy gyermeket nevel. – Olyan lehetőségeket keresünk, amelyek segítségével minél több élményben lehet része a sokgyerekes családoknak. Erre jó példa, hogy a Lőver uszodával együttműködést kötöttünk, tagjaink gyermekei fél áron mehetnek be az uszodába, illetve az ­Aquarázs Egyesület kedvező áron vállalja a testvérek úszásoktatását. Sok-sok közös mozinézést, kirándulást szervezünk, ezek között olyanokat is, amelyeknek a szlogenje: „Hagyd pakolni vagy éppen aludni Anyát!”, hiszen a legcsodálatosabb sok gyermeket nevelni, de bizony nem szabad elhallgatni: az édesanyákra a mindennapokban nagyon sok teher hárul.

A legutóbbi emlékezetes találkozás a december 23-i jégkorcsolyapálya-látogatás volt, ahol a gyerekek önfeledten élvezhették a szünet első napját. – A soproni jégpálya üzemeltetőinek ezúton is köszönjük, hogy térítésmentesen vendégül látták tagcsaládjainkat az ünnepek alatt – emelte ki az elnök. Az Elit Moziban is kedvezményes jegyárral élvezhetik a gyerekek és szüleik a filmeket egyesületi szervezés esetén. A tagegyesülethez 85 család tartozik, így több mint háromszáz gyermeknek szerveznek rendszeresen élménydús programokat.


Kapcsolódó cikkek