Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Munkában az új kapitány
Dr. Herczeg Zoltán Tatabányáról került Sopronba – a következő időszakban felveszi a kapcsolatot a soproni és környékbeli intézmények, szervezetek vezetőivel, polgármestereivel Fotó: Filep Ist

Dr. Herczeg Zoltán: a Sopronban élők igényeit is figyelembe kell venni

Munkában az új kapitány

| P. Horváth László | Városi hírek

Az új rendőrkapitány a soproniakért szeretne dolgozni, az itt élők elvárásainak megfelelni. Dr. Herczeg Zoltán lapunknak elmondta: szakmailag jól felkészült csapatot vett át elődjétől.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Új rendőrkapitány, Soproni Téma, 2020. november 4.), november elsejétől dr. Herczeg Zoltán alezredes vezeti a Soproni Rendőrkapitányságot.

– Megtiszteltetés számomra, hogy egy megyei jogú város, Sopron rendőrkapitányságát vezethetem – mondta lapunknak a Tatabányáról érkezett fiatal vezető. – Számtalan elismert rendőr kezdte itt pályafutását, közöttük volt, aki államtitkár vagy országos rendőrfőkapitány lett. Az elmúlt napokban már megtapasztaltam, hogy elődömtől, Szabó Jenő rendőr ezredestől szakmailag jól felkészült és összeszokott csapatot vettem át.

Az új kapitány a következő időszakban sorra felveszi a kapcsolatot a városi, illetve a Sopron környéki intézmények, szervezetek vezetőivel, polgármestereivel. A szoros együttműködésre szükség is lesz, ugyanis a koronavírus-járvány plusz feladatokat ró a rendőrségre. Többek között fokozottan figyelik és ellenőrzik a maszkhasználatot az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, illetve felkeresik a karanténba helyezett személyeket. – Mindezek mellett nem szabad megfeledkezni a közrend megvédéséről, az esetleges bűncselekmények elkövetőinek felderítéséről sem! – folytatta a rendőrkapitány. – Már most készülünk arra az időszakra, amikor megindul a közúti forgalom az M85-ös gyorsforgalmi úton. A soproni szakasz hozzánk tartozik majd.

Dr. Herczeg Zoltán kifejtette: rendőrségi csapatával a soproniakért szeretne dolgozni. – A városban élők igényeinek, elvárásainak is meg kell felelnünk, és el kell érnünk, hogy bizalommal forduljanak hozzánk. Ez pedig csak akkor valósulhat meg, ha itt élek, ezért a rövid távú tervek között szerepel, hogy a városba költözöm.

Szakmai pályafutás

A rendőrtiszti főiskola bűnügyi szakának elvégzése után a tatai származású dr. Herczeg Zoltán jogi végzettséget is szerzett. 2005-ben Komáromban az őr- és járőrszolgálati alosztály parancsnokaként kezdte a rendőri pályafutását. 2008-ban a közrendvédelmi és határrendészeti osztály vezetője lett, 2011-ben Tatabányára helyezték át, ahol ugyancsak a közrendvédelmi osztályt igazgatta. 2018-ben nevezték ki a Komárom–Esztergom megyei rendőr-főkapitányság ellenőrzési szolgálatának vezetőjévé.

Kapcsolódó cikkek