Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Motoros járőrök ellenőriznek
Fotó: illusztráció

Rendőrségi sorozat

Motoros járőrök ellenőriznek

| Cziráki Viktória | Városi hírek

A győri rendőr-főkapitányság motoros járőrei ellenőrzik heti rendszerességgel a soproni motorosokat. Jó időben az autósoknak is jobban kell figyelni, hiszen a kétkerekűvel közlekedők nehezebben észrevehetőek.

A jó idő beköszöntével növekszik a motoros forgalom a közutakon, így nagyobb odafigyelés szükséges az összes közlekedő részéről. – A motor ugyan kisebb jármű, de ugyanakkora vagy nagyobb sebességre képes, mint az autó, így a visszapillantó tükörben nézve a motoros úgy tűnhet, szinte a semmiből kerül elő – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. – Az autósoknak, mielőtt előzésbe kezdenek vagy kanyarodnak, érdemes óvatosnak lenni. A motorosok is tartsák be a közlekedési szabályokat, például a sebesség megválasztását, hiszen ha baleset történik, náluk nagyobb a sérülés kockázata.

Idén az első negyedévben nem volt még motoros baleset Sopron környékén, de a szezon még csak most kezdődött. Tavaly viszont Kópháza és Nagycenk között, Fer­­tő­­rákos és Balf között, illetve a 84–85-ös főút kereszteződésénél is történt súlyos baleset. – Jellemzően, de nem minden eset­­ben a motorosok hibáznak, leggyakoribb ok az abszolút gyors­­hajtás – tette hozzá Kovács Miklós. – A segédmotor-kerékpá­­ro­­soknál alkalmanként az is előfordul, hogy a jármű műszaki állapota (gumik, kipufogó) nem megfelelő.

A Győr–Moson–Sopron Me­­gyei Rendőr-főkapitányságról heti rendszerességgel érkeznek Sopronba motoros járőrök, akik a kétkerekűeket ellenőrzik a városon belül és kívül. – Ők ha­­­­­­­­­tékonyabbak, a motorosokat könnyebben ellenőrzés alá tudják vonni. A gyorshajtásra és a mű­­szaki állapotra figyelnek, de a felszerelést is ellenőrzik. Ugyan egyedül a bukósisak kötelező, de tudni kell, hogy a nagymotorosoknál a gerincprotektor és a spe­­ciális ruha életet menthet. Aki szeret motorozni, ezeket hasz­­­nálja! A sisak pedig kizárólag becsatolva képes betölteni a funkcióját, ha ki van kapcsolva, egy ütközés során azonnal lerepül – zárta az alezredes.

Kapcsolódó cikkek