Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mosolycsekk ingyen
Koloszárné Grubits Marika 25 éve egy fehérneműüzletet vezet – a vevők bizalommal fordulhatnak hozzá Fotó: Griechisch Tamás

Koloszárné Grubits Marika élete a kereskedelem

Mosolycsekk ingyen

| Madarász Réka | Városi hírek

Jövőre lesz 50 éve, hogy Koloszárné Grubits Marika eladóként dolgozik. A szívélyes hölgy odafigyelő támogatásával több száz tanuló sajátította el a szakmát, melynek titka szerinte: a kereskedelem és az emberek szeretete.

Marika könyvelői, tervezői és statisztikai képesítést szerzett a Fáy-szakközépiskolában, és érettségi után szülőfalujában, a kópházi tanácsházán helyezkedett el. A szíve mindig is a kereskedő szakmához húzta: már gyermekkorában „boltosdit” játszott, és utána is mindig az volt az álma, hogy eladó lesz. Három hónap után jelentkezett is a Győr–Moson–Sopron Megyei Ruhaipari Kereskedelmi Vállalathoz, és fel is vették. 1970 óta a soproni kereskedelem ikonikus alakja.

– Soha nem gondolkoztam azon, hogy váltsak – mesélte Marika. – Ha újra kezdhetném, megint eladó lennék. Szükségem van a pezsgésre, nyüzsgésre, nem érezném jól magam egy irodában.

Marika jó pár évig volt alkalmazott a Kisvárkerületen lévő női kalap- és divatáru üzletben, ezután az Ikva Áruház ruházati részlegének osztályvezetője lett, mintegy 25 éve pedig egy fehérneműüzletet vezet.

– Oktatóként rengeteg tanuló fordult meg a kezem alatt, de sajnos kevesen maradtak a kereskedelemben – folytatta Marika. – Előfordult, hogy húszan is voltak egyszerre, egyikük egészen a minisztériumig eljutott. Próbáltam átadni nekik a szakma szeretetét, az udvarias kiszolgálás fortélyait, hiszen a vevőkhöz rengeteg türelemre van szükség. Fontos, hogy becsületesek és szorgalmasak legyünk.

Marika szlogenje: „a mosolycsekk ingyenes”. Célja, hogy jó tanácsokat adjon a vevőknek.Most már nyugdíjasként jár munkába, és reméli, az egészsége megengedi, hogy jövőre megünnepelhesse ötvenéves jubileumát.

Ajánló: Koloszárné Marikát Koppányi Katalin ajánlotta Hétköznapi hős című rovatunkba. Jó szívvel javasolta, hogy mutassuk be a boltvezetőt, aki mindig kedves, barátságos és türelmes. Szakértelme garancia a sikeres vásárlásra. Katalin szerint a vevők bizalommal fordulhatnak hozzá.

Kapcsolódó cikkek