Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Mit tervez a nyárra?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük a soproniakat.

Hidegh-Szalay Éva:  Mivel mi, szülők dolgozunk, így a nagyobbik gyermekünk – Roland – nyári táborokba, a kisebbik pedig bölcsődébe megy. De jut idő arra is, hogy együtt legyen a család: elmegyünk nyaralni a Balatonra, illetve Horvátországba.


Fehérdi János:  Nyugdíj mellett is aktív vagyok. A feleségemmel közös hobbink, a méhészet pedig mindig ad elfoglaltságot. Ám egy kis nyaralás is belefér majd, pár napot belföldön, néhányat pedig külföldön töltünk el.


Oláh Rezső: A baráti társasággal közös nyaralásunknak már állandó időpontja van. A Balatonhoz utazunk el, amikor a művészetek völgye fesztivált megrendezik. De a nyár nagyobb részében dolgozni fogok.


Bereczki Julianna: A nyáron itthon maradok Sopronban, legfeljebb egy-egy napra utazom el a környékre. A baráti társasággal rendszeresen összejárunk, a Fidelissima Vegyeskarral pedig készülünk a huszonötödik évfordulóra.


Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”