Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Mérik a testhőmérsékletet

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproni oktatási intézményekben, óvodákban október elseje óta folyamatosan mérik a tanulók, gyerekek, dolgozók testhőmérsékletét.

Jellemzően minden intézményben 40–50 gyermekre jut egy lázmérő, az elmúlt napokban még tartalékkészletek is érkeztek. Akinek 37,8 Celsius-fokon felül lesz a testhőmérséklete, nála megismétlik a mérést, majd elkülönítik a gyermeket, és értesítik a szülőket. Az elmúlt egy hónapban a Soproni Tankerületi Központnál úgy tapasztalták, hogy a diákok, pedagógusok, szülők egyetértenek a szabályozások fontosságával, és rendkívül támogató, fegyelmezett magatartással segítik, hogy folyamatos legyen az oktatás. 

– A Soproni Széchenyi István Gimnázium diákjai felismerték a rendelkezések jelentőségét, és megértették a kötelező előírások betartásának fontosságát. Pedagógus közösségünk pedig a példamutatás erejével tudja mindezeket megerősíteni a tanulókban – mondta lapunknak Farkas Gábor igazgató.

Október 1-je után is fennmaradtak a határainkon a belépésekre vonatkozó, szeptember elsejétől bevezetett korlátozó intézkedések. A hosszabbítást Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter azzal indokolta, hogy el akarják vágni a vírus utánpótlását, mert Európa-szerte és a szomszédos országokban is emelkedik a fertőzöttek száma.

Kapcsolódó cikkek

Wälder József-díjas építőmérnök

Wälder József-díjas építőmérnök

2023. 03. 08.

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. 2022-ben a Wälder József-díjat Kovács Tibornak í...