Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mentők kettős jubileuma
Fotó: Griechisch Tamás

Mentők kettős jubileuma

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén 70 éves az Országos Mentőszolgálat és 20 éves az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány. A jubileumot nagyszabású programmal ünnepelték a városi stadionban szombaton. A napot mentési bemutató, gyermekprogramok és színpadi előadások sokasága is színesíttette.

A soproni mentőállomás rendezte eseményen dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: a költségvetésük a 2010-es évekhez képest csaknem duplájára nőtt. Tavaly országszerte kormányzati forrásból 193 új esetrohamkocsit vásároltak, és lecserélték a teljes gépjárműparkjukat. Idén újabb 117 autót vehetnek, ezek gyártása már el is kezdődött.


– Van mire büszkének lenni, hiszen már a monarchia idején kivette a részét az innovációból a magyar nép, például az első rohamkocsi is magyar fejlesztés volt – tette hozzá Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – A szervezeti kultúra, az elhivatottság, az áldozatvállalás a hazai mentőszolgálat elmúlt évtizedeit és jelenét is jellemzi. S ez önmagában tiszteletet parancsol.


Az önkormányzat nevében dr. Fodor Tamás polgármester jutalmazta a soproni mentőállomás dolgozóit. Idén kiemelkedő munkája elismerésül díjat kapott: Bognár Zoltán mentőtiszt, Őzse László mentőtiszt, Balaga Attila mentőápoló, Csillag Zoltán mentőápoló, Kordics Norbert mentőápoló, Gyurkovics György gépkocsivezető, Kasztner Dávid gépkocsivezető, Polyák Dávid gépkocsivezető.

Kapcsolódó cikkek