Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megvalósult fejlesztések
Az autósok ismét használhatják az elkerülő utat, amelyen naponta átlagosan 14 ezer jármű halad át Fotó: Németh Péter

A 2018-as év végére több jelentős beruházás is elkészült Sopronban

Megvalósult fejlesztések

| Munkatársunktól | Városi hírek

A közelmúltban több fontos fejlesztés is befejeződött Sopronban. Megújult a Széchenyi-gimnázium homlokzata, elkészült az elkerülő út 1,3 kilométeres szakasza, megvalósult a belvárosi utcák és terek víziközműveinek felújítása, a burkolatok és a közvilágítás rekonstrukciója.

Minőségében és hangulatában is teljesen megújul a soproni belváros – mint arról beszámoltunk, a Modern Városok Program keretében a kormányzat tízmilliárd forintot fordít a városközpont rendbetételéről. Egymilliárd forint jut huszonöt önkormányzati, állami, valamint egyházi épület homlokzatának rendbe tételére. Az első ütemben hat épületnél kezdték el a munkát, a Széchenyi István Gimnázium már fel is öltötte új ruháját. – Megújult a homlokzat, új színt kapott az épület, nagyon fontos feladat volt a lábazatnál a vizesedés problémájának megoldása, ezt egy speciális technikával kezelték a szakemberek – tudtuk meg Farkas Gábor igazgatótól. – Szeretném hangsúlyozni, hogy a kivitelező nagyon pontosan, precízen, tisztán dolgozott, minden időre elkészült úgy, hogy közben bent az órarendeknek megfelelően tartottuk az órákat.
A Széchenyi-gimnázium megújult homlokzata  – a lábazat vizesedési problémáját is megoldották

Mindössze pár apró feladat (például a galambriasztók felszerelése) maradt hátra, amelyeket a fagyos idő után, tavasszal oldanak meg a szakemberek.

A városi közlekedés szempontjából nagyon lényeges hír, hogy a közelmúltban megszűnt a forgalomkorlátozás, és ismét teljes szélességében járható az elkerülő út Balfi úti körforgalomtól a Szent Mihály-temetőnél lévő körforgalomig tartó, 1390 méter hosszú szakasza.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, szeptember második felében jelentős útkorszerűsítési munkálatok kezdődtek el ezen az útszakaszon. A kivitelezés során átépítették a meglévő szegélyeket, felmarták az elöregedett aszfaltot, s végezetül két új kopóréteget építettek be. A felújításban érintett szakaszokon tartós burkolatjeleket festettek fel, ezzel együtt a KRESZ táblákat is kicserélték.

A beruházás több mint kétszáznegyven millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg.

A fejlesztésnek köszönhetően javult a közlekedés biztonsága Sopronban, ugyanis eltűntek a korábbi kátyúk, illetve az aszfalt egyenetlensége is.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”