Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult soproni óvodák
Korszerűsítés: őszre a Bánfalvi Óvodában is befejeződött a felújítás

A munkálatok ideje alatt is fogadták a gyerekeket az intézményekben

Megújult soproni óvodák

| Munkatársunktól | Városi hírek

A közelmúltban a Bánfalvi és a Hermann Alice Óvodában is befejeződtek a felújítási munkálatok. A nyár elején pedig a Jereván-lakótelepi kék óvodát korszerűsítették, így otthonosabb lett és energiatakarékos.

 A kormány elkötelezett a családok, a gyerekek, az oktatás, a jö­­vő mellett, és jelentős összegeket is biztosít a fejlesztésekre – mondotta a Bánfalvi Óvodában dr. Si­­mon István alpolgármester. – Így, ebből a forrásból újult meg ez az óvoda is. Szerencsések a soproni gyerekek, mert jól felszerelt, korszerű óvodák és felkészült, gyermekszerető, elkötelezett óvodapedagógusok és munkatársaik várják őket Sopron-szerte. Nem véletlen, hogy a magyar óvodapedagógia világhírű. Ehhez hozzájárul a Soproni Egyetem pedagógiai kara is.

Az ünnepségen jelen volt dr. Fodor Tamás polgármester és több önkormányzati képviselő is.

A Bánfalvi Óvoda felújításának költsége 78 millió forint volt. Új nyílászárókat szereltek fel, korszerűsítették a fűtési rend­­szert, valamint elvégezték a hőszigetelést. Ezzel teljessé vált a 2015-ben két csoport- és tornaszobával bővült intézmény korszerűsítése.

Örömteli esemény volt a múlt héten a Hermann Alice Óvoda felújításának befejezése is. Az átadáson részt vett dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Si­­mon István alpolgármester is.

A gyerekek műsort mutattak be a Hermann Alice Óvodában is Fotó: Leczovics Zsolt

– Az óvoda tovább fejlődik, ezt mutatja a megszépült főépület is – mondotta a polgármester. – Az önkormányzati tulajdonú óvoda műszaki állapota szükségessé tette a fejlesztést. A kivitelezés során kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a hom­­lokzatot, korszerűsítették a fű­­tési rendszert. Emellett megtörtént az akadálymentesítés is. A beruházás nagyban javította az épület állagát, és csökkennek az üzemeltetés költségei is. Sok családot érintett a most lezárult 122 millió forintos fejlesztés.

A kivitelező rugalmas volt, ugyanis a négy hónapos kivitelezési idő alatt zavartalanul fogadták a gyerekeket. A délutáni pihenőidőben kerülték a nagy zajjal, fúrással, kalapálás­sal járó feladatokat, az óvodások pedig testközelből figyelhették és ismerhették meg az egyes építőipari szakmákat.

Jereváni Kék Óvoda

Lapunkban korábban már beszámoltunk arról, hogy a Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájában a nyár elején fejeződött be az energetikai fejlesztés. Erre a célra mintegy 60 millió forintot biztosított az önkormányzat. A három óvoda felújításának összköltsége mintegy 260 millió forint volt.

Kapcsolódó cikkek