Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult Sopron turisztikai irodája

Megújult Sopron turisztikai irodája

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Bemutatták a megújult Soproni Tourinform Referencia Irodát. A friss megjelenésű, sokrétű szolgáltatást nyújtó irodában színvonalas körülmények között kérhetnek információt a városunkba látogató turisták. Emellett a létesítmény bemutatóként szolgál a későbbiekben nyíló turisztikai irodák számára.

Modern, a XXI. századnak megfelelő kinézetet kapott a felújításnak köszönhetően a Soproni Tourinform Referencia Iroda – emelte ki a sajtótájékoztató keretében Kovács-Gazdag Nikolett, Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. A projekt annak köszönhetően valósult meg, hogy a Turisztikai Ügynökség tavaly referencia, azaz bemutató irodának választotta a létesítményt.

- A turisztikai ügynökség fontosnak tartja, hogy a Tourinform-hálózat a XXI. századnak megfelelően egységes, modern külső és belső arculattal rendelkezzen – emelte ki az ügyvezető. - Ez országos szinten azt jelenti, hogy a Soproni Tourinform Referencia Irodát elsők között újították fel. A létesítmény bemutatóként szolgál azok számára, akik a későbbiekben ilyen irodát szeretnének nyitni és erősíti városunk turisztikai arculatát is – fűzte hozzá.

Az eseményen dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere felhívta a figyelmet arra: a város számára a turizmus rendkívül fontos tényező. Ezért Sopronban és környékén számos olyan beruházás valósítanak meg a kormány támogatásának is köszönhetően, amelyek vonzóbbá és könnyebben megközelíthetőbbé teszik ezt a desztinációt.

- Ez az iroda fontos célt szolgál, ugyanis elengedhetetlen, hogy az ide látogató turistákat méltó körülmények között fogadják és tájékoztassák – emelte ki dr. Farkas Ciprián. - Azonban az is nagyon fontos, hogy a kirándulók kulturált körülmények között tudjanak városunkba eljutni. Ennek alappillére lesz a nemsokára megépülő M85-ös gyorsforgalmi út is, amely a reményeink szerint az év végére bekapcsolja Sopront a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. Ki kell emelnem azt is, hogy a Modern Városok Program több eleme is azt a célt szolgálja, hogy Sopronba érdemes legyen a turistáknak ellátogatnia. A Fertő parti fejlesztések is kiváló példák erre, épp úgy, mint a belváros vagy a Szent Mihály-templom felújítása is – részletezte.

Az ilyen beruházások nem csupán városunk jó hírnevét erősítik, de nagy segítséget nyújtanak a koronavírus-járvány által rendkívüli módon sújtott turizmus talpra állításában is – jelentette ki a megújult irodával kapcsolatban dr. Simon István, Sopron alpolgármestere.


- Tudjuk azt, hogy az új típusú koronavírus-járvány az egész világban lebénította a turizmust. Ez az ágazat a leginkább érintett, ez károsodott a legjobban – szögezte le az alpolgármester. - Ez számunkra azért is fontos téma, mert Sopron város gazdaságának a turizmus egy jelentős ágazata, amely sajnos itt is jelentős hátrányt szenvedett az elmúlt hónapokban. A kormány hatékony intézkedéseinek és az emberek fegyelmezett viselkedésének, együttműködésének köszönhetően ezt a járványt hazánkban alacsony szinten tudtuk tartani. Így jöhettek az enyhítő intézkedések, amelynek következtében ez az ágazat is kezdett kicsit beindulni. Azonban tudnunk kell azt, hogy az igazi visszaállása a dolgoknak a normális kerékvágásba ezen a területen is a védőoltás születését követően várható. Reméljük, hogy a vakcina hamarosan megérkezik és széles körben védettséget ad az embereknek, így igazán beindulhat majd a turizmus visszaállása. Mi pedig használjuk ki azt az időt arra, hogy ez az ágazatunk a válságból megerősödve, eltökélten, határozottan és ambiciózusan, tehát megújulva és megerősödve kerüljön ki. Sopron önkormányzata ezért rendkívül sokat dolgozik most, célunk a feltételek javítása, bővítése. Kormányzati támogatásból és önkormányzati pénzekből fejlesztünk, hogy a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség infrastrukturális feltételei javulhassanak. Így épül az M85-ös autóút, indítjuk a belső szolgáltatásfejlesztést és elindítunk olyan programokat, amelyek a szállásadókat, a vendéglátókat és a borászokat támogatja – fejtette ki.

A soproni Tourinform Iroda a Turisztikai Ügynökség mintegy 40 millió forintos támogatásának köszönhetően újulhatott meg. A létesítmény jelentős forgalmat bonyolít le: tavaly több mint 23 ezer vendég kért segítséget.

Kapcsolódó cikkek