Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megújult bölcsődék
Közös játék az udvaron – a Szarvkői úti bölcsőde épületét is modernizálták a közelmúltban Fotó: Németh Péter

Férőhelybővítés: két új létesítmény is épül a közeljövőben

Megújult bölcsődék

| P. Horváth László | Városi hírek

Három bölcsőde összesen mintegy 150 millió forintból újult meg a közelmúltban. A leendő kisgyermekes családok számára jó hír, hogy hamarosan két helyszínen összesen száz férőhelyes bölcsőde építése kezdődhet el.

– A fejlesztéseknek köszönhetően már korszerűbb és hatékonyabb energiafelhasználású intézmények segítik a nevelési munkát – mondta dr. Fodor Tamás polgármester. – Kormányzati támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából újult meg a Deák téri Kuckó, a Zöld Ág, illetve ahol most is vagyunk, a Százszorszép Bölcsőde. A munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot, megerősítették a tetőszerkezetet, megtörtént az akadálymentesítés is. A célunk kettős volt: egyrészt így a jövőben jelentősen csökkennek a fenntartási költségek, másrészt szebb és jobb körülmények várják a kisgyermekeket. 

Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke hozzátette: ezek a beruházások a komfortfokozatot emelték, emellett a közeljövőben új bölcsődék megépítése kezdődhet el. – Sopron is csatlakozott a kormányzat családtámogatási törekvéseihez. Az önkormányzat megteremtette annak a lehetőségét, hogy a munkát vállaló szülők nyugodt szívvel helyezzék el a kisgyermekeiket – emelte ki az önkormányzati képviselő.

– A Százszorszép Bölcsőde területén a tervek szerint már jövőre elkezdhetik a huszonnyolc férőhelyes új létesítmény kivitelezésének – tette hozzá dr. Fodor Tamás. – A beruházás összege, mintegy háromszáz millió forint már rendelkezésre áll, minként megvannak a szükséges engedélyek és kiviteli tervek is.

Megtudtuk, a városvezetés tervei között szerepel, hogy az Anger réten is létesít egy bölcsődét a közeljövőben. Az elképzelések szerint itt hatcsoportos, 84 férőhelyes új létesítményt hoznak létre. A fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón részt vett Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő, valamint az érintett intézmények vezetői is. 

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”