Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megújult a Sopront Fertőrákossal összekötő kerékpárút
Fotó: Griechisch Tamás

Megújult a Sopront Fertőrákossal összekötő kerékpárút

| Munkatársunktól | Városi hírek

A kormány támogatásának köszönhetően több mint 600 millió forintos l átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségben.

A beruházás  nyitórendezvényét a koronavírus-járvány miatt tartották meg most, csütörtökön a Tómalom fürdőnél. 

Sopron részéről dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester vett részt a sajtótájékoztatón.

Dr. Farkas Ciprián arról beszélt, hogy Sopron és a Fertő-táj kiemelt turisztikai térségként fejlődik: ennek része a Fertő Part fejlesztése, és ebbe a sorba illeszkedik e kerékpárút infrastrukturális megújulása is. - Sopronban a jelen időszakban komoly beruházások zajlanak: épül az uszoda, év végéig Sopron becsatlakozhat az országos gyorsforgalmi úthálózatba, átadjuk a Szent Mihály-templomot és megújult a belváros - emelte ki a polgármester.

- A környék önkormányzati képviselőjeként boldogan fogadtam ezt a fejlesztését - mondta dr. Simon István alpolgármester. - Kívánom az itt élő embereknek, és az ide látogató vendégeknek, hogy leljék örömüket a kerékpárút nyújtotta lehetőségekben. A kormány rendkívül elkötelezett a sportfejlesztések mellett, amely számos területen megnyilvánul. A mindennapi testnevelés órákon át a látványsportok és a szabadidősportok is nagy figyelmet kapnak, köszönjük ezt a támogatást - tette hozzá dr. Simon István.A Sopron – Tómalom – Fertőrákos szakasz megújulásával Sopronból minőségi kerékpárúton lehet elérni a Fertő tó környéki kerékpárutat. A projekt másik fontos mérföldköve a fertőújlaki Fő utca burkolatjavítása – szintén elkészült már. Ennek köszönhetően a Fertő – Hanság Nemzeti Park területére érkező nagyszámú kerékpáros turista jó minőségű aszfaltos úton érkezhet az országba. 

A beruházás következő szakaszában modern pihenőpontokat alakítanak ki Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön a kerékpárosok számára. Ezek közül három helyen vizesblokkal ellátott pihenő pont is helyet kap, melyek közül a fertődi Csillagtúra központ információs és túraközpontként is üzemel majd. Itt kerékpár-kölcsönzésre is lesz lehetőség, sőt a mozgáskorlátozottak számára is elérhető lesz a Fertő táj speciális kerékpárok segítségével. 

Három helyszínen forgalomszámlálókat telepítenek, amelyek a térség aktuális időjárási adatairól is információkkal szolgálnak. A projekt a kerékpáros-barát szolgáltatásfejlesztéshez szükséges eszközök beszerzését és olyan látogatóbarát fejlesztést is magába foglal, mint egy turisztikai internetes portál megvalósítása. .

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”