Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a Rákosi út
Befejeződött a 200 millió forintos beruházás. Fotó: Németh Péter

Megújult a Rákosi út

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az autósok teljes hosszában használhatják a Rákosi utat, ahol az elmúlt egy évben kicserélték az ivóvíz-, a szennyvíz-, valamint a csapadékvíz-elvezető hálózatot. A burkolat új aszfaltot is kapott.

- Ismét megvalósult egy olyan fejlesztés, amely a soproniakat szolgálja, javítja az életminőséget – mondotta dr. Simon István alpolgármester azt követően, hogy megnyitották a gépjárműforgalom előtt a Rákosi utat. - A fejlődés költségekkel és áldozattal is jár, így elismerés illeti mindazokat, akik munkájának eredményeképpen az önkormányzat megvalósíthatta a több mint 200 millió forintos beruházást. Köszönet jár a kivitelezőnek, és a munkásoknak is. Az itt lakóknak is, mert egy éven át példásan elviselték, hogy dolgoznak az utcában.

A Rákosi úton tavaly nyár elején kezdődött el az ivóvíz-, a szennyvíz-, valamint a csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása. A kivitelezést két ütemre osztották, ugyanis a télen felfüggesztették a munkálatokat. A beruházás pedig az elmúlt héten készült el. Az elmúlt egy évben 500 méter hosszan kicserélték az ivóvíz gerincvezetéket, a szennyvíz esetében pedig a meglévő helyett ugyancsak 500 méter hosszan új csatornát építettek ki. A csapadékcsatornánál pedig más munkák mellett 100 darab ereszrákötést és bekötést alakítottak ki, illetve újítottak fel. A beruházás részeként az utcában új aszfaltot kapott az út, továbbá helyreállították a járda burkolatát is.

Kapcsolódó cikkek