Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a közösségi tér
Új városrészközpont alakult ki: megszépült a jereváni szolgáltatóház és környéke Fotó: Németh Péter

Megújult a közösségi tér

| Munkatársunktól | Városi hírek

Saját forrásból, 63 millió forintból újította meg az önkormányzat a Jereván-lakótelep egyik legfontosabb közösségi helyét, a szolgáltatóházat és környékét.

Az elmúlt héten adták át hivatalosan a Jereván-lakótelepen a megújult szolgáltatóházat. Dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte: egy új városrészközpontot kaptak az itt élők. Egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy közös felelősség a park és az épületek megóvása, a rongálások elkerülése. Ez utóbbiak érdekében egyébként térfigyelő kamerarendszert is kiépítettek.



A fejlesztés során megújult a posta előtti tér, új lépcsőt építettek, a térburkolatot is kicserélték, az árkádokat pedig lefestették.
A környék növényzetére is odafigyeltek. A sövényt visszavágták, a hiányzó cserjéket pótolták. Az orvosi rendelők előtti nagy térre húsz lombhullató fát ültettek ki. A Teleki Pál utcai járda mentén pedig három virágágyást alakítottak ki. Emellett hat, fából készült virágládát is kihelyeztek a vízlépcső környékére. Ezzel a zöld felületre való ráhajtást próbálják megakadályozni.


A cél az, hogy az átrium a jövőben ne csak átjáróként funkcionáljon. Felmerült, hogy közösségi térként már most, az adventi időszakban fiatal zenészek koncertjeinek helyszíne legyen.

Kapcsolódó cikkek