Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a kormányhivatal
Több irodát átépítettek a volt megyeháza épületében. Fotó: Filep István

Megújult a kormányhivatal

| Etzl Edgár | Városi hírek

Elkészült a megyei kormányhivatal és a soproni járási hivatal épületének belső felújítása. A Fő téren található volt megyeházán mintegy 880 négyzetméter alapterületen történtek fejlesztések.

A projekt részeként lecserélték a régi parkettát, újrafestették a falakat és a nyílászárókat, teljes mértékben felújították az épület második emeleti vizesblokkjait. Átépítették az irodákat, valamint két konyhát is kialakítottak. A közel 150 millió forintos fejlesztést a megyei kormányhivatal saját forrásából finanszírozta.

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte a hivatalnokokat, és beszámolt az elmúlt időszak fejlesztéseiről.

– Hazánkban az 1867-es kiegyezés óta nem volt annyi fejlesztés, mint az elmúlt tíz évben – mondta dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, aki hozzátette, fontos, hogy a hivatalnokok korszerű felszereltséggel, egységes arculattal várják az ügyfeleket.

– A járási hivatalok és a kormányablakok a lakosság és a kormányzat találkozásának színterei, így a felújításuk elengedhetetlen. A közszolgálat az állampolgárok szolgálata, aminek mércéje az ügyfelek megelégedettsége és az elintézett ügyek száma – mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Hozzátette, a felújított épületben egykor a magyar reformkor meghatározó személyiségei dolgoztak, mint például Széchenyi István.

Az átadáson részt vett a megszólalók mellett dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, Széles Sándor kormánymegbízott, valamint dr. Németh Ádám, a Soproni Járási Hivatal vezetője. 

Elismerés:
Széles Sándor megyei kormánymegbízott megköszönte a hamarosan nyugdíjba vonuló dr. Berkesné dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos évtizedes munkáját. 

Kapcsolódó cikkek