Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a GYIK
A GYIK hivatalos átadásán dr. Simon István alpolgármester, Péli Nikoletta önkormányzati képviselő, dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Farkas Ciprián tanácsnok, Tóth Éva és Mágel Ágost önkormán

Közösségi tér lett az Erzsébet-kerti épületből

Megújult a GYIK

| P. Horváth László | Városi hírek

Háromszázmillió forintból újult meg a GYIK Rendezvényház. Az intézményt az elmúlt héten – a városvezetés jelenlétében – adták át.

– Sopron is csatlakozott a megyei jogú városok klímavédelmi megállapodásához. Ebben vállaltuk, hogy a város intézményeiben csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátást – mondta dr. Fodor Tamás polgármester. – A bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, önkormányzati épületeket is ennek a jegyében korszerűsítettük. Ide sorolható a GYIK Rendezvényház energetikai korszerűsítése is.

Az intézmény átadásán, amelyen dr. Simon István alpolgármester is megjelent, elhangzott, a rendezvényházban háromszázmillió forintból korszerűsítették a fűtési rendszert, megújult a tetőszerkezet, valamint az épület homlokzata, amely korszerű hőszigetelést is kapott. Kicserélték az ajtókat és a nyílászárókat is, valamint teljesen kifestették az épületet. Egyúttal elvégezték az akadálymentesítést.

– Újra rácsodálkozom, hogy micsoda fantasztikus városban élünk, hiszen itt mindig történik valami, számos kiváló rendezvény várja a helyieket – fogalmazott dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok. – Sopron a régió kulturális fővárosa is, hiszen olyan helyek működnek itt, mint a barlangszínház, a Petőfi Színház vagy éppen a Várkerület mint rendezvénytér. A GYIK Rendezvényház is ebbe a sorba illeszkedik, hiszen az év háromszázhatvanöt napján mindenki találhat itt magának megfelelő programot. Egy kiváló, igazi közösségi tér jött létre.

Mágel Ágost önkormányzati képviselő kiemelte: a meg­szépült GYIK, valamint a szomszédságában lévő, szintén felújított Erzsébet-kert is a város kulturális életét szolgálja.

Végezetül Orbán Júlia, a GYIK igazgatója köszönetet mondott a városvezetésnek, illetve a kivitelezőnek is, hogy a felújítás alatt zavartalanul megtarthatták a rendezvényeiket.

Programkavalkád

GYIK Rendezvényházban az elmúlt héten kezdődött a „Színes, nyári programkavalkád” című rendezvénysorozat, amelyet dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok nyitott meg. Ennek keretében a házban tartanak majd koncerteket, kiállításokat, filmvetítéseket, tematikus napokat, illetve vetélkedőket is. Összesen hetven rendezvény lesz, szeptembertől pedig a Kossuth-díjasok éve kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.