Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújuló útszakaszok
Az elkerülőút egy részén is kicserélik az aszfaltburkolatot Fotó: Németh Péter

Sopron mellett a 84-es főúton is dolgoznak majd

Megújuló útszakaszok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Számos út újul meg idén megyénkben, Sopronhoz kapcsolódóan négy szakaszt is korszerűsítenek. Az útfelújítások fő eleme minden esetben az aszfaltburkolat megerősítése, néhány esetben a pályaszerkezet teljes cseréje.

Győr–Moson–Sopron megyében közel 52 kilométeren mintegy 5,5 milliárd forintból 25 útszakaszt újítanak fel – közölte Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (Magyar Közút) Győr–Moson–Sopron megyei igazgatója. Mint arról lapunkban beszámoltunk, idén az év elején Sopron-szerte több helyen is tájékoztató táblák kerültek ki a Magyar Közút megbízásából. Ezeken arról kaphat információt az arra járó, hogy a városban több útszakaszon is felújítások várhatók.


Sopronhoz kapcsolódóan négy szakaszt korszerűsítenek. A Felsőbüki Nagy Pál utcai körforgalom – Kőszegi út – Harka közötti út 4,39 kilométeres, a Sopron–Balf közötti út (a 84-es főúti körforgalomtól a településig tartó) 6,18 kilométeres szakasza, a Kőrösi Csoma Sándor utca 1,39 kilométeres része, a Csengery utcának a Mátyás király utcától a Kőszegi útig tartó 500 méteres szakasza újul meg. Az erősen deformált pályák felületét felmarják, a meggyengült helyeken pedig a teljes pályaszerkezetet kicserélik.


Az autósok a városon kívül is számíthatnak majd útfelújításokra. Jelenleg is dolgoznak Kópházán, a 84-es út kereszteződésétől a Fertő-parti útig tartó szakaszon. Felújítják az Ikva-patakon átvezető hidat, továbbá a 84-es főúton, Újkérnél is megjelennek majd a munkagépek. A tervek szerint jövőre a Kőszeg–Fertőszentmiklós közötti út lövői szakaszán két kilométeren javítják ki az úthibákat. A településen emellett a jelzőlámpás kereszteződést hozzáigazítják a 84-es főút szélességéhez.


Kecskeméti Attila kiemelte, március végén első körben nyolc szakaszon adták át a munkaterületet. A felújítás alatt lévő és arra váró utakon a munkálatok miatt forgalomkorlátozásokra és torlódásokra kell számítani. Mindezek mellett már megkezdődött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az M85-ös út építése Csorna és Sopron között.

200 ezer tonna aszfalt

Folyamatos a kátyúzás is az országban, idén mintegy kétszázezer tonna aszfaltot építenek be az úthibák megszüntetésére, de az M1-es autópályán kialakult kátyúk miatt ez a mennyiség nőni fog.

Kapcsolódó cikkek