Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújul az uszoda is
A strandon álló sátortető lefedi a két új medencét, így itt rossz időben is lehet majd úszni Fotó: Pluzsik Tamás

Nyáron a medencék zavartalanul működnek a strandon

Megújul az uszoda is

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Hamarosan befejeződik a Csik Ferenc Uszoda és Lövér Fürdő felújításának első üteme. A kinti medencék már elkészültek, a közeljövőben pedig indul a munka az uszodában is.

A Modern Városok Program fontos része a Lövérek fejlesztése. Megújult több utca, kerékpárutak készültek el, valamint gőzerővel dolgoznak a szakemberek a strandon is.

– Meggyőződhettünk róla, hogy az összességében 622 millió forintos, Magyarország Kormánya által finanszírozott beruházás első üteme a befejezéséhez közeledik – mondta a Lövér fürdőnél tartott helyszíni sajtóbejáráson dr. Fodor Tamás polgármester. – Megépült két új medence, a tízsávos, 25×25 méteres nagymedence, valamint a 25×12 méteres gyermek-, illetve tanmedence. E két létesítményt fedi be az 50×33 méter alapterületű légtartásos sátortető, melyhez kapcsolódnak a konténeröltözők, valamint a kiszolgáló- és mosdóhelyiségek.

– Mindez feltétele a rossz állapotú, jelenleg még üzemelő régi uszoda elbontásának, így az új uszoda kivitelezési ideje alatt időjárástól függetlenül is biztosítva lesz a sportolási és szabadidős tevékenység a soproniak és az idelátogatók számára – hangsúlyozta a város polgármestere. – Amint átadják ezt a beruházást hivatalosan is, elkezdik bontani az uszoda régi, kupolás épületét.

A kivitelezőnek még körülbelül egy hónapnyi feladata van a sátor alatt és körül. A gépház már üzemel, most emelik a helyükre az utolsó konténereket, amikben az öltözők és a vizesblokkok kapnak helyet. A nyári időszakban a kinti élménymedencék zavartalanul működnek majd, míg a Csik Ferenc uszodához közelebb eső füves részt építési területként használják a kivitelezők. Mivel az uszoda előtti parkoló is építési terület, ezért a strand látogatói a Lövér körút egyik oldalán állhatnak majd meg, ahol egyébként a strandfürdő bejárata is lesz.

A strand bejárásán részt vett dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, valamint Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a városfejlesztési bizottság elnöke is. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek