Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megújul az óratorony

| Munkatársunktól | Városi hírek

Teljesen megújul a soproni vasútállomás egyik jelképe, az óratorony.

A munkálatok keretében új homlokzatburkolatot és vezérelhető díszkivilágítást kap a létesítmény. A felújítás idejére átmenetileg nem lesz használható a torony mellett található kerékpártároló. A kivitelezési munkálatok várhatóan március elején kezdődnek, és mintegy három hónapig tartanak.

– A soproni óratorony 1977-es megépítése óta nem esett át komolyabb átépítésen, időszerű a burkolat cseréje – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. – A különleges fényrendszer pedig egyedi látványt nyújt majd az állomásra érkezőknek.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.