Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megszépül a postapalota
Hamarosan megújul a postapalota homlokzata Fotó: Németh Péter

Megszépül a postapalota

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervek szerint felújítják a Széchenyi téri postapalota homlokzatát, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést.

A Magyar Telekom még 2015-ben mintegy 800 millió forintért értékesítette a Széchenyi téren lévő irodaépületét, valamint a mellette lévő postapalota ráeső tulajdonrészét. Az új tulajdonos pedig idő közben elkészítette a felújítás terveit, kidolgozta a hasznosítás lehetőségeit.


– A tervek szerint akár már következő évben elkezdődhet a postapalota megszépítése – mondta el lapunknak Székely Zsolt, az ingatlanok tulajdonosa. – Az 1913-ban átadott épület homlokzatát felújítjuk, emellett elvégezzük a nyílászárók cseréjét, a fűtés korszerűsítését. Az épületben működik az 1-es számú posta, valamint a területi igazgatóság is. Ebben a jövőben sem lesz változás. A szabad irodákat, helyiségeket azonban élettel töltenének meg. Így kialakítunk irodákat, egészségügyi szolgáltatásra alkalmas helyiségeket, tantermeket.


A postapalotában öt lépcsőház található, valamint rendelkezésre áll egy belső udvar parkolókkal. Építésének idején a kor egyik legmodernebb épületének számított. 1977-ben jelentősen átalakították az épületet, 1987-ben pedig beépítették a tetőteret. Az ingatlan nagyobb felújítását 1996-ban végezték el.

Kapcsolódó cikkek