Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megindult a forgalom
Fotó: Griechisch Tamás

Új, lámpás átlelő a Széchenyi térnél

Megindult a forgalom

| Munkatársunktól | Városi hírek

Átadták az autós forgalomnak, valamint a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a Várkerület Ötvös utca és Széchenyi tér közötti szakaszát.

December 22-én (kedden) 15 órakor megindult a forgalom a Várkerület Ötvös ucta és Széchenyi tér közötti szakaszán. 

A helyszínen dr. Farkas Ciprián mindenekelőtt megköszönte a soproniak türelmét, és reményét fejezte ki, hogy az érintett rész átadásával csökkenhet a forgalomtorlódás a város más részein is. A polgármester emlékeztetett, az új szakasz csatlakozik a Várkerület középső részéhez, amely 5 éve készült el. Megtudtuk, a felszín alatt nem várt problémákba ütköztek a kivitelezők, ezért a részhatáridőkben volt csúszás, de összességében korábban fejeződnek be a munkálatok a tervezettnél. Jelenleg az autós, a gyalogos és kerékpáros forgalom vehette birtokba a teljesen felújított útszakaszt. A buszok csak egy később időpontban járnak erre. A kivitelezőknek akad még dolga, amely azonban már nem zavarja a forgalmat.

Dr. Farkas Ciprián elmondta, több lett a zöldfelület, és a környezethez alkalmazkodó fákat ültettek. Fontos információ, hogy a Széchenyi tér sarkánál egy új, lápmás gyalogos átkelőt alakítottak ki.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek