Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Meghitté teszik az ünnepet
Teke Zoltánné Piroska kedvenc macskájával – családjával együtt ajánlotta fel a város karácsonyfáját Fotó: Filep István

Meghitté teszik az ünnepet

| P. Horváth László | Városi hírek

A koronavírus-járvány miatt idén karácsonyi vásárt sehol nem lehet tartani, ugyanakkor az ünnepvárást meghittebbé teszik az adventi fények, a Várkerületen az adventi koszorú, a szépen feldíszített város karácsonyfája és a gyerekek rajzaiból összeállított kalendárium.

Az advent időszakában különösen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, valamint az is, hogy betartsuk az egészségügyi előírásokat. A koronavírus-járvány miatt idén a karácsonyvárás más lesz, mint amit a korábbi években megszoktunk. Annak ellenére, hogy idén a járvány elleni védekezés jegyében meghozott jogszabályok alapján nem tartható vásár, a soproniak adventjét szeretnék szebbé és meghitté tenni. Ebben a nehéz időszakban is szükség van arra, hogy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból. Az adventi fények november 27-én, pénteken kora este gyúlnak fel városszerte. A díszkivilágítás január 12-ig lesz látható. Az előkészületekről korábban már beszámoltunk lapunkban (Hamarosan világítanak karácsony fényei, Soproni Téma, 2020. november 11.). 

A város karácsonyfáját a tervek szerint lapzártánk után, kedden állították fel a Várkerületen, a Mária-szobor melletti rendezvényterületen. Az adventi koszorú pedig a Mária-szobor körül lesz.

A Fő téren, a volt vármegyeháza épületén lesz látható az adventi kalendárium. A soproni gyerekek ezúttal rendhagyó módon, online küldhették el rajzaikat. A beérkező művekből 24 kap helyet a kalendáriumban.

Ágfalváról érkezett a város karácsonyfája 

Teke Zoltánné ajánlotta fel idén a város karácsonyfáját.

– Többgenerációs család vagyunk, ezt a fát még nagypapa ültette huszonöt évvel ezelőtt – mondta lapunknak Teke Zoltánné Piroska. – A gyermekeink, unokáink is sokat játszottak a fa körül, sok szép emlék fűződik hozzá. A fenyő azonban már túl nagyra nőt, megérett a kivágásra. Úgy döntöttünk, hogy szeretnénk nemes célra felajánlani. Nagy büszkeség számunkra, hogy idén a mi fánk lehet Sopron város karácsonyfája.

Kapcsolódó cikkek