Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
M85: változott a forgalomelterelés a 84-es főúton!
Fotó: Rostás János

M85: változott a forgalomelterelés a 84-es főúton!

| Munkatársunktól | Városi hírek

Jó hír a közlekedőknek, hogy az új M85 gyorsforgalmi út kivitelezője a DS Konzorcium átszervezte a Sopron Kelet csomópont építését annak érdekében, hogy meggyorsítsa a 84-es főút új korrekciós szakaszának átadását és csökkentse a mostani terelés okozta fennakadásokat.

A tervek szerint július elejétől dolgozik a kivitelező a szennyvíztisztító telepnél a 84-es számú főút régi és új szakaszának összekötésén. (A 84-es nyomvonala az épülő M85-ös miatt változik.) A DS Konzorcium úgy döntött, hogy a forgalmat nem korlátozza félpályára, hanem kialakít egy új (ideiglenes) terelőutat, amelyen zavartalanul haladhatnak majd az autósok. Az elmúlt hetekben megnövekedett a 84-es számú főúton a forgalom, a kivitelező igyekezett erre a helyzetre mielőbb reagálni, a cél az volt, hogy a várakozás idejét a minimalizálják.

A tervek szerint a 84-es főút tejes korrekciós szakaszát, amely már a két új körforgalmon és az M85-ös gyorsforgalmi alatt megy át, várhatóan augusztus első hetében adják át. Addig az ideiglenes terelőúton közlekedhetnek az autósok.

További az építkezéssel kapcsolatos hír, hogy várhatóan július elejéig marad a félpályás lezárás és lámpás forgalomirányítás Sopron és Kópháza között (az egykori étteremnél). Eddig ha Sopronból haladunk, akkor jobb oldalon dolgozott a kivitelező, de június 15-től a félpályás terelést áthelyezték a bal oldalra. 

Kapcsolódó cikkek