Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
M85: Ideiglenesen újabb szakasz is használható

M85: Ideiglenesen újabb szakasz is használható

| Városi hírek

az M85 jobb oldalán üzemelő tereléshez hasonlóan a másik oldalon is a Pozsonyi úttól a Balfi úti csomópontig, az óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozás mellett egy sávon lehet közlekedni.

Sopron önkormányzatának felvetésére és közbenjárásával július 21-én reggeltől az M85 még át nem adott szakaszán a bal oldali pálya is ideiglenesen használható a Fertőrákosi úti és a Balfi úti csomópontok között Csorna irányába. Az intézkedés célja a Pozsonyi út elkerülésének megkönnyítése és a város forgalmi terhelésének csökkentése – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője, a DS Konzorcium.

Közleményük szerint az M85 jobb oldalán üzemelő tereléshez hasonlóan a másik oldalon is a Pozsonyi úttól a Balfi úti csomópontig, az óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozás mellett egy sávon lehet közlekedni. A Balfi úti csomópontnál tovább lehet haladni a pályán Csorna felé, de ott fokozott figyelemmel kell közlekedniük mind a továbbhaladóknak, mind pedig a csomópontban az M85-re felhajtóknak, mert az ideiglenesen megnyitott rész forgalma ott összefonódik a már átadott szakasz forgalmával. A még át nem adott részen az elzárt sávban munkagépek és munkások dolgozhatnak, ezért a kivitelező kellő óvatosságot kér a közlekedőktől.


Kapcsolódó cikkek