Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lobog az adventi láng
A város adventi koszorúján az első gyertyát Vágány Luca Sára gyújtotta meg Fotó: Németh Péter

Lobog az adventi láng

| Munkatársunktól | Városi hírek

Fellobbant a láng – vasárnap ünnepélyesen meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján, valamint a Jereván-lakótelepen felállított koszorún is.

Már hagyomány, hogy minden adventi vasárnapon gyertyagyújtást tartanak Sopron Fő terén. Az adventi koszorú mellett felállított színpadon elsőként dr. Simon István köszöntötte az ünneplőket. Sopron alpolgármestere hangsúlyozta: a történelem során számtalanszor volt advent, az első világháborúban, az 1921-es népszavazáskor és az 50-es évek legsötétebb diktatúráiban is. – Fogjuk fel áldásként a mostani jó helyzetünket – mondta dr. Simon István. – Jól mennek a dolgok az országban és a városban! Adjunk hálát a sorsnak, hogy ebben a nyugtalan világban biztonságban vagyunk a magyar hazában és Sopronban!  

– Karácsonyhoz közeledve múlik a bűn sötétsége és nő a fény – hangsúlyozta Kovács Gergő Vilmos püspöki biztos, egyetemi lelkész. Az ünnepségen közreműködött a Fidelissima Vegyeskar, amely az adventi jótékonysági hangversenyéből adott elő részletet. A koszorún az első gyertyát Vágány Luca Sára, a Szent Orsolya-iskola 6. évfolyamos tanulója gyújtotta meg.

Adventi gyertyagyújtásra várta a Jereván-lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Lővéri Nyugdíjas Klub is a lakosokat vasárnap este. Sokan gyűltek össze a Teleki Pál utcában, a városrész történetében ugyanis először állítottak közterületi adventi koszorút. Az ünnepségen dr. Simon István köszöntötte a megjelenteket, valamint szólt a városrész megújulásáról is. A beszédét követően Stummerné Nagy Ágnes református lelkész és Németh István, a Szent Imre-templom plébánosa látta el lelki útravalóval az egybegyűlteket. Énekkel és versekkel a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai járultak hozzá a meghitt hangulathoz, valamint a zeneiskola növendékei is felléptek.

A koszorún az első gyertyát Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke és dr. Magas László önkormányzati képviselő gyújtotta meg. Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi országgyűlési képviselője is. Az ünnepség után süteménnyel, teával és forralt borral vendégelték meg a jelenlévőket.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek