Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Lezárult a koncertsorozat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Véget ért a szabadtéri koncertek sora a soproni zenepavilonokban.

 Mint arról újságunkban már beszámoltunk, július 7-től két helyszínen: az Erzsébet-kerti és a Várisi úti zenepavilonban léptek fel az együttesek. A programok népszerűek voltak, átlagosan 250–300 ember érkezett egy-egy koncertre. Az eseménysorozat vasárnap a Juventus Koncert Fúvószenekar fellépésével zárult. A koncerten részt vett dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki beszédében kiemelte: a vasárnapi program a Soproni Ünnepi Hetek záróakkordja. Azé a rendezvénysorozaté, amely minden évben Sopron hagyományaihoz méltó kulturális rendezvényekkel örvendezteti meg az itt élőket. A zenepavilonok rendezvényei varázslatos pillanatokat szereztek azoknak, akik kilátogattak a koncertekre. A Soproni Ünnepi Hetek és a zenepaviloni rendezvénysorozat jövőre is várja majd a közönséget. 

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”