Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Letették az alapkövet
– Sopron – az M85-ös gyorsforgalmi út költségét nem számolva – 60 milliárd forint értékű fejlesztési csomagot valósít meg a Modern Városok Programban – mondta Gyopáros Alpár, a modern települ

Már kész az új, ideiglenesen lefedett medence

Letették az alapkövet

| P. Horváth László | Városi hírek

Letették a Csik Ferenc uszoda alapkövét, átadták a sátorral fedett új szabadtéri medencéket. A mintegy 14 milliárd forintos fejlesztés kormányzati támogatásból valósul meg.

Az április 6-i eseménysorozaton részt vett Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselő, dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő. Jelen voltak a kivitelező cég képviselői is.

Az ünnepségen egy rövidfilmben idézték fel a strand és a fürdő történetét (a témáról lapunk március 27-i számában, Gazdag uszodamúlt címmel számoltunk be), majd Gyopáros Alpár adott tájékoztatást a Modern Városok Program állásáról. Mint megtudtuk, az elmúlt négy évben huszonhárom megyei jogú város csatlakozott a programhoz. Ennek keretében eddig 260 beruházás indult el. A programra a kormány 3800 milliárd forintot különített el, amelynek hetvenöt százaléka hazai forrás. Sopron – az M85-ös gyorsforgalmi út költségét nem számolva – 60 milliárd forint értékű fejlesztési csomagot valósít meg.

– Ezen a napon itt, a Lövérekben adhatjuk át a sátorral fedett strandmedencénket, illetve ünnepélyesen elindíthatjuk a Csik Ferenc fedett uszoda kivitelezését az alapkő letételével – mondta ünnepi beszédében dr. Fodor Tamás. – Ezek az örömteli események jól példázzák, hogy Sopron a Modern Városok Program segítségével töretlenül fejlődik és szépül, és egyre jobb itt élni. Az új strandmedence átépítésének egyik fő indoka az volt, hogy a régi, rossz állagú medence helyett komfortos, modern strand- és élményfürdőt hozzunk létre. Továbbá a Csik Ferenc uszoda építési ideje alatt ne maradjon a város uszoda nélkül.

A polgármester a soproni polgárok nevében ezúton is megköszönte a támogatást Magyarország kormányának, amely lehetővé tette a beruházást. – Köszönjük országgyűlési képviselőink segítségét, kiemelve dr. Molnár ­Ágnes országgyűlési képviselő asszonynak hathatós támogató együttműködését – hangsúlyozta dr. Fodor Tamás.

– A városi uszodafejlesztési program páratlan lehetőséget biztosít a Sopronban nagy tradícióval rendelkező úszás és a vízisportok oktatásához az óvodáskortól a felnőtt élsportig – folytatta a polgármester. – A hozzánk látogató turisták pedig egész évben XXI. századi körülmények között pihenhetnek. A strandnak kiemelt szerepe van az egészséges életmódra nevelésben, a szabadidő értelmes eltöltésében. Örömmel mondhatjuk, hogy Sopronban folytatódik a kormány Modern Városok Programja a Csik Ferenc uszoda napokban megkezdődött kivitelezésével.

– Ez a nap ünnep a soproni vízisport számára, az új uszodára egész Magyarország büszke lehet. A létesítmény mindannyiunk közös soproni uszodája lesz – hangsúlyozta Barcza Attila.

A köszöntők után a sportoló fiatalok azonnal birtoka vették a létesítményt, és örömmel csobbantak a nagymedencébe. 

Eggyel több sáv 

Az új stand változatlan nyitva tartással és belépőjegyárakkal vehető igénybe. A sportolók számára jó hír, hogy itt eggyel több sáv használható, mint korábban a Csik Ferenc uszodában.

A városvezetés és a kivitelező képviselői együtt tették le az új uszoda alapkövét

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek