Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Látogatási tilalom a kórházban

| Munkatársunktól | Városi hírek

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel az országos tiszti főorvos az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére szeptember 8-tól teljes körű látogatási tilalmat rendelt el – tájékoztatta a sajtó képviselőit Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója.

Az intézményben bevezetett megelőző járványügyi intézkedésekről részletesen is szólt az ápolási igazgató. Kiemelte, a bevezetett korlátozás esetében is vannak kivételek. Ilyen például a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, valamint a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály intenzív és koraszülött részlege, ahol a betegeket megfelelő védőfelszerelésben naponta egy hozzátartozó látogathatja, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. Kiskorú beteg kórházi ellátása során egyik szülője vagy törvényes képviselője is az intézményben tartózkodhat. A végstádiumú, illetve súlyos állapotban lévő betegeket az érintett osztályvezető főorvos előzetes írásbeli engedélyével kereshetik fel a hozzátartozók.  

A betegeknek összeállított csomagok (amelyek tartalmazhatnak tisztálkodási és kapcsolattartási eszközöket, ruhaneműt, viszont élelmiszereket nem) bejuttatására is lehetőség van a Soproni Gyógyközpont mindhárom intézményében. Azokat szervezett módon, az érintett osztályok bejáratánál lehet leadni a nővérnek, a beteg nevének feltüntetésével a mellékelt táblázat szerint. A betegek állapotáról a megadott telefonszámokon, a feltüntetett időpontokban kérhető felvilágosítás.

Megtudtuk, a betegek otthoni ellátását segítő szakorvosi konzultációkon, edukációs alkalmakon (például inzulin használatának elsajátítása) a járványügyi szabályok betartása mellett egy hozzátartozó lehet jelen.

– A Soproni Gyógyközpont szakrendelései, valamint a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok az eddig megszokott rendben működnek, előzetes időpontkérést követően vehetők igénybe – hangsúlyozta Farkas Andrea. – Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme érdekében az előszűrési rendszert továbbra is fenntartjuk. A vírus esetleges behurcolásának megakadályozása miatt a Soproni Gyógyközpont teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk, a 1,5 méteres védőtávolság betartása és a kézfertőtlenítés. 

Kapcsolódó cikkek