Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Látogatási tilalom a kórházban

Látogatási tilalom a kórházban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt a Soproni Gyógyközpontban.

Január 23-tól a kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a csecsemő- gyermekgyógyászati osztály újszülött részlegén, valamint a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezették be a korlátozást. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes. A szakemberek kérik, hogy lázas betegség, influenzaszerű tünetek esetén ne látogassák kórházban kezelt hozzátartozóikat! 

Mint ismert, megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január második hetében 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak orvoshoz.

A betegek többsége (42,6 százaléka) fiatal felnőtt, 19,7 százalék gyerek, 11 százalék pedig 60 év feletti. A laboratóriumi vizsgálatok szerint az influenza A vírusa a domináns.

Az idei vírus szokatlanul erős tüneteket okoz, napokig tartó 40 fokos láz, elesettség, gyengeség is felléphet. A magas láz esetén fontos a (a láz- és fájdalomcsillapítás mellett) a megfelelő folyadékpótlás, így lehet megelőzni a kiszáradást. A szakemberek azt javasolják, hogy orvoshoz az első napokban az forduljon, aki valamilyen krónikus betegségben szenved. Egyébként akkor menjünk, ha a láz utáni napokban felső légúti panaszok jelentkeznek.

Kapcsolódó cikkek