Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kulturális számvetés

| Munkatársunktól | Városi hírek

Egy kulturált vasárnap délutánt tölthetnek el az érdeklődők a soproni belvárosban szeptember 27-én, vasárnap 14–18 óra között. A KultUdvaroK című rendezvényen 35 „udvarban” 85 ingyenes kulturális élmény várja a kilátogatókat.

– Szent Mihálykor, a város védőszentjének napján a gazdák számvetést készítettek az évi eredményekről – mondta Szekeres Kriszta főszervező. – Ehhez igazodva mi is számba vesszük a kulturális értékeinket, soproni javainkat. Mindeközben feltárulnak a belváros ritkán látott belső udvarai. A helyszíni programok mellett lesz térzene a Fő téren, illetve az evangélikus templom előtt. Ezen a délutánon ingyenesen fel lehet szállni a belvárosban közlekedő KultVonatra, a szerelvény nyolc helyen áll meg. Érdekesnek ígérkezik az „Eldobható történelem” címmel vezetett séta: Éder Andrea útmutatásával megtudhatjuk, mi cél szolgált a függőkert, a sikátor, és hogy az egyes korokban milyen volt Sopron köztisztasága. 

Szekeres Kriszta két játékra is felhívta a figyelmet: bárki beküldhet szelfit egy-egy kulturált soproni helyszínről, és házi készítésű szájmaszkokat is várnak a szervezők. Aki benevez erre az utcai kiállításra, a bemutatandó maszkot tegye egy borítékba és adja le péntek estig a Liszt-központ portáján. A KultUdvarok délutánján a Kolostor utcában lesznek kiállítva – a legszebbekre a közönség a helyszínen szavazhat. A maszkokat a kiállítás után a szervezők visszajuttatják a készítőikhez. A részletes felhívás a Pro Kultúra facebook-

oldalán érhető el.

A közönségszavaztok értékelése és az ajándékok átadása 18 órakor lesz a Bányászati Múzeum udvarán Udvaros Dorottya koncertje előtt.

Kapcsolódó cikkek