Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
KultUdvarok a belvárosban
A Dia légtáncstúdió a Fő téren bemutatott új műsorára is sokan voltak ­kíváncsiak Fotó: Griechisch Tamás

KultUdvarok a belvárosban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Népszerű volt és az időjárás is kegyeibe fogadta a KultUdvarok, a belváros értékeit bemutató délutánját. Több mint harminc helyszínen kínáltak változatos programokat a szervezők.

– A város védőszentje, Szent Mihály napja a számadás ideje, de a családok ilyenkor kicsit elcsendesedtek, megpihentek és értékelték az egész éves tevékenységüket – utalt Szekeres Kriszta főszervező szavaira köszöntőjében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Fontos, hogy ne csak végigsétáljunk a közeli utcákon, hanem meg is álljunk és megnézzük, megcsodáljuk az értékeinket, egy kaput vagy éppen egy építészeti megoldást. Erre kiválóan alkalmas Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városa. Egyre szebb és rendezettebb ez a városrész, az elmúlt tíz évben hatalmasat léptünk előre. Megújult a Fő tér, a Tűztorony és a Várfal sétány. De az elmúlt egy évben – a Modern Városok Programnak köszönhetően – sokat változott a belváros: huszonegy épület homlokzata mintegy harmincezer négyzetméteren szépült meg. 

Az eseménysorozaton római katonának öltözve Filep Márk, a belváros önkormányzati képviselője, valamint Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is részt vett.

A Pro Kultúra a Szent Mihály napjához igazodva négy éve szervezte meg először a belváros értékeit bemutató délutánját. Idén közintézmények udvarai, társasházak belső terecskéi, függőkertek és sikátorok adtak helyet az egyes programelemeknek. A gyerekes családok jól érezhették magukat többek között a Macskakő Gyermekmúzeum, illetve a bányászati múzeum programjain. A Kolostor utcában, a Cédrus előtt pedig a Dekameron 2020 című kötet szerzői és a Petőfi Színház művészei olvastak fel mai karanténtörténeteket. A délutánt Udvaros Dorottya telt házas koncertje zárta.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek