Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közös ünnepvárás
Az adventi rendezvény éke idén is a Fő téren felállított, díszbe öltöztetett óriás fenyőfa Fotó: Griechisch Tamás

Közös ünnepvárás

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Ünnepi fényárba öltözött Sopron advent első hétvégéjén. Szombaton a karácsonyi vásár is megnyitotta kapuit a Fő téren és a Várkerületen.

– Elérkezett az ünnepvárás ideje, Sopron városa felöltötte legszebb fényruháját, a karácsonyi vásár is a reményteli várakozás helyszíne, ahol együtt lehetnek a családtagok és a barátok – mondta köszöntőjében dr. Fodor Tamás polgármester. 

A látogatókat a hagyományoknak megfelelően ínyenc falatok és lélekmelegítő italok várják nap mint nap. A várkerületi nagyszínpad esti koncertjei mellett a soproni iskolások és óvodások délutáni adventi műsorát élvezheti a közönség. A standokon egyedi ajándéktárgyak, karácsonyi díszek, ünnepi portékák sorakoznak. Székelyné Zsuzsa Dörgicséről érkezett, ahol hat hektáron levendulát termesztenek biokertészetükben. Hozott magával illatos illóolajokat, virágvizeket, orvosi levendulát. Mint mondja: a bőrnek igazi ajándék a gyógynövény, számtalan problémát természetes módon orvosol. Párologtatása a téli időszakban a testre és a lélekre is gyógyító erővel hat. A soproni kézművesek idén összefogtak, és a Fő téren közös standon kínálják kézzel készített termékeiket: porcelánra festett alkotásaikat, karácsonyi díszeiket, üvegékszereiket, táblára festett üzeneteiket, egyedi ajándékaikat.

Huszárné Horváth Tímea férjével és karon ülő kisfiával érkezett a megnyitóra. Számukra évről évre igazi feltöltődést nyújt a soproni karácsonyi vásár felkeresése. – Nagy öröm számunkra, hogy a téli sötétebb, komorabb időszakban ki tudunk mozdulni otthonról, hogy feltöltekezzünk ezekkel a szép fényekkel, a díszbe öltözött várossal és a finom ételekkel, italokkal.

A vásár éke idén is a Fő téren díszbe öltöztetett óriás fenyőfa, a betlehem, a gyermekvasút, a színes adventi kalendárium, mindezek a december 23-i zárásig minden soproninak és ide látogatónak örömteli ünnepi várakozást kínálnak.

Kapcsolódó cikkek