Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közös ünnepvárás
Az idei adventi vásár a Mária-szobortól a Rondelláig tart majd, színpadot állítanak a Fő téren és a Várkerületen is Fotó: Soproni Téma-archívum

Soproni advent: vasárnap gyújtják meg az első gyertyát

Közös ünnepvárás

| Munkatársunktól | Városi hírek

A december 1. és 23. közötti adventi vásárban színpadi programokkal, közös adventi gyertyagyújtással hangolódhatunk együtt a karácsonyra.

– Szép, ihletett hangulatú ünnepváró program összeállítása volt cél – mondta Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális csoportvezetője. – Fontos számunkra, hogy az advent közösségi időszak legyen, amikor együtt készülünk az ünnepre. Ehhez a szellemiséghez illeszkedő produkciókkal lép fel minden közreműködő, az iskolai, óvodai csoportoktól kezdve a neves, ismert előadókig.


A Fő téren kap helyet a város karácsonyfája, az állatsimogató, az adventi koszorú és a naptár is, amelynek ablakait ismét általános iskolás gyerekek rajzai díszítik majd. A rendezvénysorozatot pénteken este hat órakor dr. Fodor Tamás polgármester nyitja meg a várkerületi nagyszínpadon. Az adventi koszorú első három gyertyáját vasárnaponként 18 órakor gyújtják meg a város vezetői és a történelmi egyházak képviselői. A negyedik gyertyagyújtás rendhagyó módon december 23-án, szombaton lesz, szintén 18 órakor. Újdonság, hogy ezúttal a Fő téren is felállítanak egy kisebb színpadot, ahol minden nap lesznek programok. Tíz iskola, hat óvoda és a zeneiskola is fellép majd, de a Soproni Petőfi Színház művészeitől, valamint helyi zenekaroktól is láthatnak, hallhatnak itt produkciókat az érdeklődők. A Fő tér színpadi programjai kevés kivétellel naponta 17 órakor kezdődnek.


A nagyobb színpadot az előző évekhez hasonlóan a Várkerületen állítják fel, ahol szintén kora esténként kezdődnek a programok. Itt tartják a soproni advent ünnepélyes megnyitóját is december 1-jén, pénteken 18 órakor. A színpadi programok között táncos és zenés műsorok is lesznek a legkülönbözőbb műfajokban. Ezen a színpadon lépnek fel az ismertebb előadók is: december 8-án Soltész Rezső, december 13-án a Ghymes együttes énekese, zeneszerzője, Szarka Gyula, december 15-én az Első Emelet egykori frontembere, Kiki, december 22-én pedig Varga Miklós.


Kézműves portékák, finomságok, forró italok kínálatából válogathatnak a látogatók az adventi vásárban, ami a Mária-szobortól a Rondelláig tart majd. Több alapítvány is kitelepül a vásárra, ahol nehéz sorsú emberek részére gyűjtik a felajánlásokat. A bástyagödörben a gyerekeket várják különféle programok, például diavetítés, bábszínház és játszótér, de a Rondellánál lehet kipróbálni a 18 méteres ládavasutat is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek