Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közös akció  a biztonságért

Közös akció a biztonságért

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Huszonnégy órás közös szolgálatot tartott a Soproni Polgárőr Egyesület és a Soproni Rendőrkapitányság szombaton reggel 8 órától vasárnap 8 óráig.

Az Országos Rendőr-főkapi­­tányság és az Országos Polgár­­őr Szövetség 2014-ben kötött együttműködési megállapodá­sa alapján a polgárőr egyesületek minden évben legalább egyszer 24 órás szolgálatot tartanak a helyi rendőrkapitányságokkal közösen. – A soproni rendőrökkel egyeztetett időpontban 15 polgárőrrel, 10 rendőrrel és 8 gépkocsival indítottuk az akciót – mondta el a Soproni Témának Kovács István, a Soproni Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője. – Csat­­lakoztunk a közlekedésrendészeti osztály baleseti helyszínelőjéhez és a közrendvédelmi osztály járőreihez is. Az ittas vezetők kiszűrésére „Villámittas” akciót tartottunk a város különböző pontjain, emellett négy órán át körözött gépjármű felderítésében segítettünk: 975 gépjárművet ellenőriztünk, négyszer szabtunk ki helyszíni bírságot.

A polgárőrök a hétvégén közösen járőröztek  a rendőrökkel Fotó: Németh Péter

Kovács István összegezte, 4 köz­­­­lekedési balesetnél helyszíneltek, 7 esetben kellett helyszíni bírságot alkalmazni, több mint 75 autóst szondáztattak meg, akik közül ketten akadtak fenn a rostán ittas vezetés miatt. A Washington Parkban három embert eszméletlenül találtak. Közülük ketten a helyszínen ma­­gukhoz tértek, harmadik társukat kórházba szállították. A 84. szá­­mú főúton a forgalomirányításban is részt vettek a jelzőlámpák meghibásodása miatt. Egy gyermek szülei is a közös akciónak köszönhetik, hogy egy órán belül megtalálták a Tómalmon eltévedt kisfiukat. 

Kapcsolódó cikkek