Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Köszönet a segítségért
Elismeréseket is adtak át a szociális munka napján Fotó: Németh Péter

Köszönet a segítségért

| Munkatársunktól | Városi hírek

A szociális munka napja alkalmából a szakterületen dolgozókat köszöntötték és elismeréseket is átadtak a Liszt-­központban.

Dr. Simon István alpolgármester köszöntő beszédében elmondta: a szociális munka egyik legfontosabb jellemzője a segítségnyújtás, az összefogás a társadalmi és emberi kapcsolatokban. Ez a tevékenységi terület nagyon széles, az idősek ellátásán keresztül a gyermekekig.

Sok türelmet és lelkierőt kíván a munka. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a személyes áldozatért, az odafigyelésért, amit nap mint nap vállalnak a szociális területen dolgozók. A méltatások után az alpolgármester átadta az elismeréseket. Az év önkéntes segítője díjat a már nyugdíjas Barkovich Terézia vehette át. Emellett díjat kaptak a Soproni Szociális Intézmény, a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete, az Egyesített Bölcsődék, a polgármesteri hivatal humánszolgáltatási osztályának dolgozói is.


A rendezvényen a Zsirai Fo­gya­tékos Otthon gondozottaival karöltve fellépett a dESZKa Társulat. A napot szakmai beszélgetések, tapasztalatcserék zárták.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.