Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kórusadomány

| Munkatársunktól | Városi hírek

Több mint 1,1 millió forint adományt osztott szét öt soproni, fogyatékkal élő és rászoruló gyerekeket gondozó intézménynek a Fidelissima Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar.

Mint arról a Soproni Témában is beszámoltunk, 2019 decemberében ötödik alkalommal tartott homokfestéssel kísért jótékonysági koncertet a kórus. A vegyeskar tagjai múlt héten látták vendégül az intézmények képviselőit. Takács Eszter kórustitkár hangsúlyozta: a támogató cégek számának növekedése, illetve az eladott jegyek mennyisége hozzájárult ahhoz, hogy nagyon szép összeg gyűlt össze. Idén a következő intézményeket, egyesületeket támogatták: a Kozmutza Flóra EGYMI által működtetett Kópé Sport és Szabadidő Egyesület, a Doborjáni Ferenc EGYMI, a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete Gyermekek Átmeneti Otthona, a Cseresznye Sori Gyermekotthon, a Tóth Antal EGYMI. 

Az intézmények képviselői köszönetüket fejezték ki a magánszemélyeknek és a cégeknek a támogatásért, a kórusnak a szervezésért és a koncertért, és azért is, hogy a gyerekekkel a koncert díszvendégei lehettek, mert nagyon nagy élmény volt számukra.

Az adományból sportrendezvényeket, kirándulásokat finanszíroznak, de több intézmény gyereknap megszervezésére fordítja a pénzt.

Kapcsolódó cikkek