Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kormányablak: új ügyfélfogadási rend

Kormányablak: új ügyfélfogadási rend

| Munkatársunktól | Városi hírek

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a kormányablakok nyitvatartási idejét és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – az ügyfelek számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

A kormányablakok nyitvatartási idejének módosítását alapos vizsgálat előzte meg – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal tájékoztatásában. A módosult ügyfélfogadási rend lehetővé teszi, hogy a kormányablakok az ügyfélfogadási idő alatt folyamatosan teljes kapacitással működjenek, amely által kevesebb ideig kell majd várakozniuk, és az ügyintézés is gyorsabbá, hatékonyabbá válik.

A kormányhivatalok arra is törekedtek, hogy – az egységesítés érdekében – az új ügyfélfogadási rendet az egyéb, kormányhivatali és önkormányzati ügyfélszolgálatok nyitvatartási idejével összhangban alakítsák ki. 

A Fő téri kormányablak nyitvatartása: 

Hétfő 8:00-18:00

Kedd 8:00-16:00

Szerda 8:00-18:00

Csütörtök 8:00-16:00

Péntek 8:00-14:00

Szombat Zárva

Vasárnap Zárva

  Az Állomás utcai kormányablak nyitvatartása: 

Hétfő 8:00-18:00

Kedd 8:00-17:00

Szerda 8:00-18:00

Csütörtök 7:00-16:00

Péntek 8:00-15:00

Szombat Zárva

Vasárnap Zárva

A Fő téri kormányablakban július 7-én, kedden az informatikai eszközök éves karbantartása miatt az ügyfélfogadás és az ügyintézés is szünetel.

A kormányhivatal arra kéri az ügyfeleket, hogy az ügyfélszolgálatokon továbbra is tartsák be a megfelelő óvintézkedéseket, vagyis viseljenek maszkot, illetve az orrot és szájat eltakaró kendőt és tartsák be a másfél-két méteres védőtávolságot. Emellett továbbra is javasolják az időpontfoglalás és az elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”