Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Korlátozások a kórházban

Korlátozások a kórházban

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervezett egészségügyi ellátásokat elhalasztják a koronavírus következtében kialakult veszélyhelyzet miatt a Soproni Gyógyközpontban.

– A fekvőbeteg-osztályokon csak az akut beavatkozások végezhetők el – áll a kórház lapunkban eljuttatott tájékoztatójában. 

A közleményben kiemelik: a járóbeteg-ellátáson is kizárólag a sürgős, tartós egészségkárosodással vagy életveszéllyel fenyegető eseteket látják el. A folyamatban lévő, akut betegségben szenvedő járó betegeket is ellátják, elvégzik például a varratszedést, gipszlevételt, kötéscserét, valamint az elkészült vizsgálatok összegzését is. Amennyiben a beteg állapota és az elkészült leletek megnyugtató eredménye lehetővé teszi, akkor telefonos konzultáció keretében, a beteg személyes megjelenése nélkül történik a kontroll. A tervezhető, nem sürgős ellátásokat (mint például az időszakos kontrollvizsgálatok, a gyógyszerjavaslat-hosszabbítások) átmeneti ideig szüneteltetik.

Az intézmény valamennyi osztályán 2020. március 8. napjától teljes körű látogatási tilalmat vezettek be, ez visszavonásig érvényes.

A hatályos kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatokat felfüggesztik. A tüdőszűrés keretében az azonnali beavatkozást igénylő esetek mellett kizárólag olyan munkavállalóknál végzik el a szűrést, akiknek foglalkozás-egészségügyi szakorvosa beutalón igazolja, hogy a vizsgálat elengedhetetlen a munkavégzéshez vagy a munkába álláshoz.

– A vírus terjedése ellen mi magunk tehetünk a legtöbbet. Mindenkit arra kérünk, hogy csak indokolt esetben vegye igénybe az egészségügyi ellátást, segítsék kórházunkat a koronavírus-fertőzés megelőzésében! – zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.