Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kórházi kapcsolattartás

| Munkatársunktól | Városi hírek

– A Soproni Gyógyközpont a jelenlegi járványhelyzetben, a tartósan fennálló látogatási tilalom idején is nagy figyelmet fordít a hozzátartozókkal való kapcsolattartás biztosítására – áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az ünnepek közeledtével még inkább felértékelődnek az emberi kapcsolatok, az egészségben együtt eltöltött napok. Sajnos egyre több családot érint a koronavírus-fertőzés, betegségük miatt sokan kórházban töltik az ünnepeket. A Soproni Gyógyközpont munkatársai ezért szükségesnek érzik, hogy a családtagokat folyamatosan naprakész információkkal lássák el. 

Telefonos tájékoztatás

A járványhelyzetre és a teljes körű látogatási tilalomra tekintettel a betegek állapotáról telefonon adnak felvilágosítást. A koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek megjelölt hozzátartozói már a betegfelvételkor, a megadott telefonszámon értesülnek arról, hogy a beteg elhelyezése a kórház mely COVID-részlegén történt. A további, tájékoztatásra kijelölt időszakokat és elérhetőséget az intézményi honlapon (www.sopronigyogykozpont.hu) részletesen feltüntetik. A tájékoztatásra jogosult hozzátartozót a beteg jelöli meg. Felvilágosítást minden esetben az adott részlegen dolgozó orvos nyújthat – a megjelölt idősávban.

A betegek – amennyiben egészségügyi állapotuk engedi – saját kommunikációs eszközeiket is használhatják. A vizitek során őket naponta tájékoztatják az egészségi állapotukról.

Csomagok leadása

A betegeknek összeállított csomagok bejuttatására is lehetőséget biztosítanak. Azokat szervezetten, az érintett osztályok bejáratánál lehet leadni a nővéreknek, a beteg nevének feltüntetésével. A csomagátadási helyszíneket és időpontokat az intézmény honlapján részletesen megjelölték. A csomagokba célszerű alapvető tisztálkodási szereket, papucsot, pizsamát, evőeszközt elhelyezni. Érdemes mobiltelefont vagy egyéb kapcsolattartási eszközt is bejuttatni. Kérik, hogy a csomagokba csak hűtést nem igénylő élelmiszereket tegyenek.

Beteglátogatás

Jelenleg a Soproni Gyógyközpont valamennyi fekvőbeteg-osztályán teljes körű látogatási tilalom van érvényben. Néhány speciális esetben vannak kivételek: kiskorú beteg kórházi ellátása során egyik szülője vagy törvényes képviselője is az intézményben tartózkodhat. Szülő nővel az általa megjelölt egy felnőtt a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, megfelelő védőfelszerelésben a vajúdás és a szülés ideje alatt bent lehet.

A fekvőbeteg-osztályokon – így a COVID-részlegeken is – kizárólag a végstádiumú, illetve kritikus állapotban lévő betegeket kereshetik fel a hozzátartozók az érintett osztályvezető főorvos előzetes, írásbeli engedélyével. Látogatásra az osztály által kijelölt időpontban, megfelelő védőfelszerelésben van lehetőség – naponta egy hozzátartozót tudnak fogadni. Az engedélyezett látogatók számára a szükséges védőfelszerelést biztosítják.

Kapcsolódó cikkek