Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Könyvtári napok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Könyvtárak az emberért – felelősség a Földért mottóval tartják meg az idei könyvtári napokat. A soproni Széchenyi István Városi Könyvtárban október hatodikáig lesznek programok.

Október 2-án, szerdán 17 órától Horváth-Szováti György életmód-tanácsadó tart előadást arról, hogy miként csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátást. Pénteken 10–18 óráig a könyvtár olvasótermében természetfilmeket vetítenek. Másnap, szombaton 10–13 óra között film–zene cserebere lesz. Ezen a napon a lejárt olvasójeggyel rendelkezők, illetve a leendő olvasók ingyenesen iratkozhatnak be. Október 6-án, vasárnap 10–13 óra között tartják a könyves vasárnapot. Ennek keretében ügyes kezek foglalkozást szerveznek, melynek a témája az újrahasznosítás. Fél egykor hirdetik ki az egész héten át tartó zenei totó eredményeit. 

Nagy Csaba és Kurucz Ádám természetfotós „Az erdő kincsei” című kiállítása október 31-ig a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható.

A könyvtári napok ideje alatt a késedelmes köteteket díj megfizetése nélkül lehet visszavinni. Bővebb információ: www.szivk.hu.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”