Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Konferencia a nemzettudatról

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Hűség a nemzethez – Hűség a szülőföldhöz címmel szervezett konferenciát a Perkovátz-ház Baráti Köre.

A rendezvényen elhangzott: térségünk három nemzet kultúrájának gyökereiből jött létre, azonban ezt a területet az első világháború után széttépték, és ezeket a meglazult szálakat kell ismét erőssé tenni.

– Ha elszakadunk a szülőföldünktől, akkor a harmónia megbomlik, honvágyunk lesz, és visszakívánkozunk azokba a terekbe, ahol addigi életünket töltöttük – mondta Perkovátz Tamás szervező, a Perkovátz-ház Baráti Kör elnöke.

– Ezért az a helyes gondolkozásmód, ha el tudjuk érni azt, hogy az ember és a közösségek a szülőföldjükön tudjanak boldog életét élni.

A konferencián dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere elmondta: a Civitas Fidelissima városában a hűségnek különleges ereje van, hiszen ez évszázadok óta végigkísérte történelmünket. Az eseményen az egykori Sopron vármegye központjai mutatkoztak be, így képviseltette magát Ruszt, Kismarton, Nagymarton, Felsőpulya, Csepreg, Fertőszentmiklós, Fertőd, Kapuvár, Csorna és Beled, valamint a házigazda Sopron is.

A konferenciát bál zárta, ahol a táncé és a szórakozásé volt a főszerep. A bálon a polgármester mellett részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Járóka Lívia, Európai Parlamenti képviselő, dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Péli Nikolett önkormányzati képviselő is.

Kapcsolódó cikkek