Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Komplex felújítás
Az Erdész utca lakói örültek a fejlesztésnek, most már sima úton autózhatnak Fotó: Filep István

Komplex felújítás

| P. Horváth László | Városi hírek

Teljes szélességében és hosszában új aszfaltburkolatot kapott az Erdész utca, valamint a házak előtti járda is. Minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be múlt szerdán dr. Farkas Ciprián polgármester és Mágel Ágost, a körzet önkormányzati képviselője.

– Összeállítottunk egy másfél milliárd forintos útfelújítási csomagot – közölte dr. Farkas Ciprián. – Ennek keretében idén megújult a Határőr utca, az Ibolya úti lakótelep belső úthálózata, a Winkler utca, a Király Jenő utca. A Virágvölgyi úton pedig jelenleg is zajlanak a munkálatok. 

A polgármester hozzátette: télen az aszfaltozással egyelőre le kell állni. Tavasszal azonban folytatják a munkát, mert még van olyan utca városunkban, amit meg kell újítani. – A soproniakkal arra szerződtünk, hogy minden erőnkkel és lehetőségünkkel azon leszünk, hogy a várost ahogyan csak tudjuk, fejlesszük – hangsúlyozta a városvezető.

Mágel Ágost arra kérte az erre közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, és a sima útfelület senkit se biztasson gyorsabb haladásra. – Tavaly a tervezett kátyúzást elhagytuk, mert ígéretet tettem rá, hogy az egész útszakaszt egyben újítjuk fel. Szerencsére a programba még az idei ősz folyamán belefért az úttest és a járda aszfaltozása – mondta Mágel Ágost.

Megtudtuk, a 250 méter hosszú út felújításának költsége bruttó harmincmillió forint volt.


Kapcsolódó cikkek