Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Sajtóközlemény

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

| Városi hírek

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A projekt nagy hangsúlyt fordít az éghajlat változásához történő hatékony alkalmazkodás, a megelőzést segítő tevékenységek, a klímatudatos magatartásformák terjesztésére, nemcsak felnőtt lakosság, de a fiatalabb generációk körében is. Az Önkormányzat hosszú távú célként és feladatként határozta meg a gyakorlatorientált, korosztálynak megfelelő klímatudatos elvek és oktatási technikák beépítését a helyi oktatásba és nevelésbe, amelyet korosztály-specifikus klímaverseny szervezésével is támogat.

Sopron és térsége óvodásai, általános iskolásai és középiskolásai körében szemléletformáló rajz- és fogalmazásverseny került meghirdetésre, melynek témája: „A FÖLD LEGBOLDOGABB NAPJA - Mittehetünk a zöldebb jövőért?”.

A gyerekek bármilyen kézi technikával készített alkotásukon, rövid történetükön keresztül bemutathatják, hogyan látják ők a klímaváltozást; hogyan néz ki egy ideális nap környezetünk védelme szempontjából; hogyan járulhatunk hozzá a Föld védelméhez, az élhető környezet fenntartásához; hogyan valósulhat meg a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, a környezetbarát közlekedés; mivel helyettesíthetők a környezetszennyező anyagok és eszközök, hogyan kerülhető el az energiapazarlás; vagy hogy a környezetükben milyen tapasztalatokat szereztek, milyen követendő jó példákat láttak a felsorolt témákban.

A pályaművek elkészítésének és beküldésének határideje 2021. december 17.

A beküldött pályaművek a projekt honlapján és közösségi média felületén is megismerhetők és szavazás útján értékelhetők lesznek, így kategóriánként, a szakértő zsűri által kiválasztott első három helyezett mellett egy közönségdíjas alkotás beküldője is „zöld ajándékcsomagban” részesülhet.

A klímaversenyről részletes információ a http://www.klimavedelem.sopron.hu/klimaverseny/ oldalon olvasható.


Kapcsolódó cikkek

Humorsarok

2022. 01. 12.

Szénási Ferenc (Széna) soproni ­karikaturista alkotásai hétről hétre.

Mi vár ránk?

2022. 01. 12. | Horváth Ferenc

Ezt a kérdést talán kivétel nélkül mindenki felteszi év végén vagy a következő esztendő elején. Hogy mi vár ránk 2022-ben, az rajtunk is múlik.