Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kivételes kosaras esztendő
A győztes soproni csapat tagjai, miután 62–54-re nyertek a női kosárlabda NB I. döntőjének negyedik összecsapásán a Szekszárd otthonában. A Sopron ezzel 3–1-es összesítéssel megnyerte a párha

Kivételes kosaras esztendő

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Sopron Basket kivételes sportévet tudhat maga mögött, amely a bajnokság megnyerésével zárult.

 Az önkormányzat, a soproniak nevében, hétmillió forint jutalmat adott a csapatnak. Az erről szóló oklevelet dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester nyújtotta át.

A járványhelyzet már lehetővé tette, hogy dr. Farkas Ciprián és Csiszár Szabolcs a Novomatic-arénában köszöntse az újabb bajnoki aranyérmet nyert együttest, illetve a játékosok képviseletében Fegyverneky Zsófia csapatkapitányt, Gáspár Dávid vezetőedzőt és Török Zoltán ügyvezetőt. A gratuláció mellé a polgármester átadta a hétmillió forintról szóló okiratot. Köszöntőjében hangsúlyozta: hosszú évek óta magas színvonalú munka valósul meg az egyesületben, amit az eredmények is bizonyítanak.

Török Zoltán kiemelte, az önkormányzat gesztusa kitüntetett pillanat számukra, s emlékeztetett, hogy ebben a szezonban a Sopron Basket megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságot, és negyedszer is bejutott a Final Fourba. Ilyen eddig csak kétszer fordult elő a csapat életében. A Sopron Basket is készült ajándékkal. A polgármester Fegyverneky Zsófia mezét, az alpolgármester pedig az eddigi ­Final Four-szereplésekre utaló mezt kapott. A városvezetők átvehették a Magyar Kupa és bajnoki aranyérem egy példányát és a negyedik helyért járó Final Four plakettet.

Török Zoltán a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, az évet pénteken 19 órától egy nagyszabású program keretében az arénában a szurkolókkal együtt zárják.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.