Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kiváló hagyományőrzők
A minősítőverseny résztvevői. A szakmai zsűri arany fokozattal ismerte el a táncegyüttes műsorát.

Rangos minősítést kapott a Testvériség Néptáncegyüttes

Kiváló hagyományőrzők

| P. Horváth László | Városi hírek

A rengeteg fellépés mellett minősítőversenyeken is részt vesz a Testvériség Néptáncegyüttes. Legutóbb Kapuváron mérette meg magát a csoport, a szakmai zsűri kiváló minősítéssel jutalmazta a műsort.

A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Kapuváron rendezte meg a közelmúltban a Hagyományőrző Táncegyüttesek Országos Minősítő Versenyét. A rendezvényen fellépett a Testvériség Néptáncegyüttes – az utánpótláscsoportjaival, valamint a soproni Kistestvérek és az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola Patakugrók gyermektáncegyüttesével kiegészülve. A félórás szerkesztett versenyprogramban 76 közreműködő (34 gyermek és 42 felnőtt) vett részt.

A táncösszeállítás zenei kíséretét a Testvériség Táncegyüttes zenekara és a Fajkusz Banda szolgáltatta. Csoltóiné Szalai Márta és Csoltói József: „Találkozások, avagy egy suszterlegény vándorlása a Hienzenlandon” című koreográfiája Sopron és környékének német nemzetiségi néptánchagyományaiból mutatott be gazdag ízelítőt.

– A szakmai zsűri a Testvériség Néptáncegyüttes műsorát kiváló minősítéssel jutalmazta – mondta Csoltói József, a néptáncegyüttes művészeti vezetője. – A minősítőversenyek fontosak számunkra, ugyanis hiába gondoljuk magunkról, hogy jó úton járunk, szép műsorokat adunk elő, rendszeresen szükséges az is, hogy szakmai szemmel nézzék meg produkcióinkat. Ezek a visszaigazolások lényegesek, irányt mutatnak, így a további munkánkat segítik.

A táncegyüttes 1963-as megalakulása óta Sopron és környéke németségének táncait, zenéit mutatja be folyamatosan megújuló koreográfiákkal. Legközelebb a közönség november 22-én 18 órai kezdettel nemcsak előadásukat nézheti meg, hanem táncház keretében is szórakozhat a fellépőkkel a Rejpál-házban. Az év végéig tartó időszak mozgalmas lesz a táncosok számára, hiszen a következő két hónapban a tervek szerint számos felkérésnek tesznek eleget Sopronban és a környező falvakban. 

Kapcsolódó cikkek