Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kinyitottak az óvodák
Hétfőn reggel már vidáman játszottak a kisgyerekek a kurucdombi tagóvodában Fotó: Griechisch Tamás

Június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós táborok

Kinyitottak az óvodák

| Munkatársunktól | Városi hírek

A bölcsődék és óvodák a hét elejétől visszatértek a rendes működéshez. Az elmúlt héten az is világossá vált, hogy szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok, a hetedik osztályos tanulók pedig megkapják a márciusban elhalasztott védőoltást.

Városunk bölcsődéi, óvodái – csakúgy, mint az összes többi ilyen vidéki intézmény – hétfőtől ismét fogadják a gyerekeket. Ez azonban nem kötelező, csak lehetőség a szülőknek. (A budapesti intézmények június 2-től nyitnak ki teljes körűen). Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében azt kérik az óvodavezetők, hogy a szülők, hozzátartozók csak maszkban lépjenek be az épületekbe, annak viselése belső térben is kötelező. Belépéskor fertőtlenítsék a kezüket, illetve az épületen belül tartsák a másfél méteres távolságot!

Június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával. Törekedni kell a zsúfoltság elkerülésére, például a hálóhelyiségekben vagy az étkezések során, fokozottan ügyelni kell az ágyneműk mosatására és a zárt terek gyakori szellőztetésére – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

– Folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak – mondta Müller Cecília az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs elmúlt csütörtöki online sajtótájékoztatóján. – A tavaszi kampányoltások közül a kötelező, Hepatitis B vírus elleni vakcinából az őszi első adagot 98 ezer tanuló kapta meg, a másodikat azonban márciusban csak 20 ezer diáknak tudták beadni a járványügyi helyzet miatt. Az oltásból kimaradt diákoknak május 25. és június 12. között pótolják az oltást.

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend. Június 2-tól oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók. – Megtarthatják a kis csoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatásáért – közölte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Kapcsolódó cikkek