Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Készül az uszodalelátó
Az új soproni uszoda lelátóján 1200 ember tud majd helyet foglalni Fotó: Griechisch Tamás

Készül az uszodalelátó

| Munkatársunktól | Városi hírek

Már a lelátókat emelik be Sopron új uszodájában.

 Jó ütemben halad a kivitelezés, amelyet múlt héten csütörtökön a helyszínen tekintett meg dr. Farkas Ciprián. – A nemzetközi színvonalú létesítmény minden szempontból megfelel a mai kor kihívásainak és számos sportolási lehetőséget biztosít majd minden korosztály számára – írta facebook-oldalán a polgármester.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk (A jövő uszodája, Soproni Téma, 2020. március 18.), közel tizenegy milliárd forintból készül el az új városi uszoda, ahol egy 25×25 méteres és egy 25×50 méteres medence is helyet kap. Lényeges, hogy a medencéket egy épületben, közös tető alatt alakítják ki, így a versenyeken a bemelegítő medencéből egyszerűen át lehet sétálni a nagy medencébe. A lelátókon pedig a tervek szerint ezerkétszáz ember tud majd helyet foglalni.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.