Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kármentés a vihar után
Fotó: sopronmedia.hu

Kármentés a vihar után

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Sopron Holding Zrt. munkatársai már az éjszaka folyamán megkezdték a károk enyhítését.

A helyreállítás után a Szombathely - Szentgotthárd, valamint a Sopron - Kapuvár szakaszon pénteken délután megindult a vonatforgalom - közölte a GYSEV.

A pusztító erejű időjárás az egész városban fákat döntött ki és faágakat tépett le. Ezeknek az eltakarítása nagy erőkkel zajlik, azonban még hosszú időt fog igénybe venni, hogy a vihar nyomai eltűnjenek. Munkatársaink jelenleg a város több pontján a vihar által megrongált, illetve kidöntött fák összedarabolásán és elszállításán dolgoznak.

A kisebb faágakat aprítékoló gépek segítségével a helyszínen ledarálják, és így kerülnek beszállításra a komposztálóba. 3 seprő felépítményes gépjármű is járja az utcákat, hogy a lehullott falevelektől és apróbb faágaktól megtisztítsák az útburkolatokat. A közterületeket érintő káreseményekkel kapcsolatban bejelentéssel élhetnek üzenetrögzítős telefonszámunkon, mely vezetékes telefonról a 0680/514-600, míg mobil telefonról a 0699/514-600-as számról érhető el, vagy írjanak e-mailt a holding@sopronholding.hu címre - közölte a társaság.

Előzmények:

Jellemzően útra dőlt fákhoz, leszakadó faágakhoz riasztották, illetve riasztották a tűzoltókat, az esetek több mint a felében Sopronból és környékéről érkeztek a bejelentések. A kora reggeli órákig már több mint kettőszáz viharkárt számoltak fel a hivatásos és önkéntes tűzoltók, a kidőlt fák utakra, járművekre, villanyvezetékre dőltek, de épületeket is megrongáltak. A leszakadt vezetékek miatt most is több ezer fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás. A káresetek felszámolása, illetve a kárbejelentések most is folyamatosak megyénkben. Személyi sérülés megyénkben nem történt a viharos káresemények kapcsán – közölte a katasztrófavédelem.

A 84-es, 85-ös főút mentén méretes fákat csavart ki a szél. Az ágakat még az éjszaka eltakarították, így azok nem akadályozzák a forgalmat.

A vihar miatt gondok vannak a vasúti közlekedésben is. A GYSEV Zrt. vonalhálózatán több helyszínen is elzárták a vasúti pályát, illetve felsővezeték-szakadást okoztak a csütörtök esti viharban kidőlt fák, valamint letört faágak. A helyreállítás jelenleg is zajlik, emiatt várhatóan péntek délig, a kora délutáni órákig több szakaszon is vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 17-es vonalon Zalaszentiván és Szombathely, a 21-es vonalon Szombathely és Szentgotthárd, valamint a 8-as vonalon Sopron és Kapuvár között vonatok helyett autóbuszok szállítják az utasokat.

 A vasúttársaság kéri a közlekedők türelmét és megértését.

A Nagycenki Széchenyi István múzeumvasút a csütörtök esti viharkárok miatt a hétvégén nem közlekedik. A társaságnál  mindenkit a jövő héten szombaton és vasárnap a szokásostól eltérően gőzvontatású szerelvényekkel várnak. A vonatokra gőzös pótjegy váltása kötelező.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek