Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kamarai küldöttgyűlés
Soproni vállalkozók egy csoportja a kamara elmúlt heti küldöttgyűlésén Fotó: Németh Péter

Kamarai küldöttgyűlés

| P. Horváth László | Városi hírek

Megtartotta harmincötödik küldöttgyűlését a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara. Döntöttek arról, hogy a Deák téri székházban rendszeresen megszervezik a kézműves műhelyt, amelyen a soproni iparosok kapnak bemutatkozási lehetőséget.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elmúlt évi pénzügyi és szakmai beszámolójával, majd ezek elfogadásával kezdődött a kamara idei küldöttgyűlése. A megjelent tagok ezt követően megszavazták a szervezet idei költségvetését és programját.


Az eseményen két helyi vállalkozást is díjaztak. Díszoklevelet adományoztak az idén húszéves Joker Festékház és a Hausmann ékszerüzlet tulajdonosainak. Németh Antal, az egykori Juventus-iskola tanára a közel öt évtizedes, a vendéglátásban, valamint az oktatásban eltöltött munkásságáért kamarai emlék­érmet vett át.


– A kamarának idén is kiemelt feladata a vállalkozások tájékoztatása, fórumok megszervezése, az érdekvédelem – mondta el lapunknak Kováts Árpád titkár. – Célunk, hogy nyissunk a fiatalok felé, hiszen ők vehetik majd át a cégek vezetését, s ők léphetnek a mostani gazdasági szereplők helyére. Már idén megtartjuk az első kézműves műhelyt. Ennek keretében bemutatkozási lehetőséget kapnak a kézműves foglalkozást űzők, például az agyag-, az üvegművesek, fafaragók, ékszerkészítők. Így a pályaválasztás előtt álló diákok is megismerkedhetnek ezen mesterségekkel, így talán kedvet kapnak ahhoz, hogy ezek közül válasszanak majd.


Mint megtudtuk, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarának 5800 regisztrált és 244 önkéntes tagja van. A négy tagozat pedig mind azt szolgálja, hogy ezen vállalkozások még eredményesebben működhessenek, s egyúttal hozzájáruljanak hazánk és így Sopron fejlődéséhez is.

Kapcsolódó cikkek